Praktische informatie

BTW

Een typisch Deense vakantiebeleving

Er zijn ongeveer 40.000 vakantiehuizen te huur in Denemarken. De meeste zijn privébezit en hun je huren via een VVV-kantoor of verhuurbedrijf. Vakantie- en zomerhuizen liggen vaak in een pittoreske omgeving, meestal in de buurt van binnenwateren of aan de kust en zijn op een Deense manier ingericht. Veel Denen vieren op deze manier vakantie in eigen land.

Een gemiddeld vakantie- of zomerhuis beschikt over 4 tot 6 bedden, maar er zijn ook grotere huizen (voornamelijk aan de westkust) die genoeg plek bieden aan 12 personen. De zomerhuizen liggen verspreid door Denemarken, maar sommige gebieden zijn iets populairder dan andere, zoals Noord-Jutland, de westkust, de eilanden Rømø en Fanø, het oosten van Funen, Falster en Bornholm. 

Praktische informatie

Een zomerhuis huur je meestal voor een week, met zaterdag als aankomst- en vertrekdag. Buiten het hoogseizoen is het ook mogelijk om voor een kortere periode een huis te huren. De zomerhuizen zijn beschikken altijd over keukengerei en een servies, kussens en dekbedden. Wel is het normaal dat je zelf bedlinnen van huis meeneemt.

Tarieven

Voor een modern en gemeubileerd huis met douche en toilet, warm en koud water, koelkast en twee tot drie slaapkamers met plek voor 4 tot 6 personen, betaal je gemideld 3.500 DKK per week in het hoogseizoen. De tarieven kunnen per regio verschillen. 

Extra faciliteiten

Voor een vakantiehuis in een bijzondere omgeving of met speciale faciliteiten zoals een vaatwasser, wasmachine, open haard, sauna, etc. betaal je gemiddeld 5.000 DKK per week in het hoogseizoen. Meestal kun je de eindschoonmaak aan het einde van je verblijf afkopen zodat je dit niet zelf hoeft te doen.

Luxe zomerhuizen

In Denemarken vind je ook een aantal luxe zomerhuizen, deze beschikken meestal over een eigen zwembad, jacuzzi, sateliet-tv en extra bedden. De tarieven voor deze zomerhuizen starten bij 11.500 DKK in het hoogseizoen. In het laagseizoen liggen de tarieven wat lager.