Praktische informatie

BTW

Het is erg gemakkelijk om je weg te vinden in Denemarken met het openbaar vervoer. De afstanden tussen de plaatsen zijn kort, dus je kunt je snel verplaatsen van de ene naar de andere kant van het land.

Vliegtuig

Dagelijks gaan er meerdere vluchten vanaf Kopenhagen naar andere steden van Denemarken. SAS vliegt direct naar Aarhus, Aalborg en Billund. Norwegian vliegt direct naar Aalborg. KLM vliegt naar Aalborg, Billund en Kopenhagen.

Trein

In Denemarken kun je gebruikmaken van de treindiensten van DSB. Er rijden regelmatig treinen vanaf Kopenhagen naar andere bestemmingen in Denemarken. Het duurt ongeveer 3 uur om met de trein van Kopenhagen naar Aarhus te komen. In Aalborg ben je in 4 uur en in Odense in 1,5 uur. Bel voor informatie over treinroutes, vertrektijden en boekingsinformatie met DSB naar +45 70 13 14 15. Op de website van DSB kun je ook online kaartjes kopen.

Bus

Als je liever per bus reist of meer afgelegen delen van Denemarken wilt verkennen, dan kun je gebruik maken van het uitgebreide netwerk van lange-afstandsbussen. Deze worden beheerd door verschillende bedrijven die niet allemaal over een Engelstalige website beschikken. Neem contact op met de locale VVV van de bestemming die je in gedachte hebt en vraag naar meer informatie over routes en tickets.

Reisplanner

Probeer de handige reisplanner voor suggesties om gemakkelijk van A naar B te komen. Je kunt op deze website ook direct tickets kopen voor trein en bus.