Praktische informatie

BTW

In Denemarken kun je bijna overal kosteloos van de wegen gebruikmaken, met uitzondering van 2 bruggen: de Grote Beltbrug (Storebæltsbro) en de Øresundbrug (Øresundsbro). Om van de bruggen gebruik te maken dien je tol te betalen. 

De Grote Belt Brug verbindt het eiland Seeland met Funen. Het is de langste verbindingsbrug van Europa en de op 3 na grootste verbindingsbrug ter wereld. De Øresund Brug is een prachtig staaltje techniek en verbindt Denemarken met Zweden (Kopenhagen - Malmø).

Beide bruggen zijn 24 uur per dag open en alleen gesloten bij extreem weer. Je kunt bij de tolhuisjes betalen met contant geld of creditcard. Het is niet toegestaan om over de bruggen te fietsen. Wil je als fietser toch van de brug gebruikmaken, dan dien je de fiets te vervoeren in de trein. 

Tarieven
 

Grote Beltbrug
Voor een actueel overzicht van de toltarieven verwijzen we je door naar de website van de Grote Beltbrug.
Je kunt betalen met creditcard of contant in Euro's of in lokale valuta. Fietsers en voetgangers kunnen gebruik maken van de trein. Het is niet mogelijk om al fietsend of wandelend over de brug te gaan.

Øresundbrug
Voor een actueel overzicht van de toltarieven verwijzen we je door naar de website van de Øresundbrug
Het tolstation bevindt zich aan de Zweedse zijde. Je kunt betalen met creditcard of contant in Euro's of in lokale valuta. Fietsers en voetgangers kunnen gebruik maken van de trein. Het is niet mogelijk om al fietsend of wandelend over de brug te gaan.