Byer på Bornholm

Dorpen en stadjes op Bornholm

De stadjes op Bornholm liggen op korte afstand van elkaar, hierdoor kun je gemakkelijk meerdere stadjes op 1 dag bezoeken. Fiets of rijd tussen de schilderachtige dorpjes en langs de prachtige kust en stop onderweg voor een heerlijk lekkernij langs de weg! 

Rønne

In de hoofdstad Rønne ligt ook de haven van Bornholm, die het eiland met het vaste land van Denemarken (Køge, ten zuiden van Kopenhagen), Zweden, Duitsland en Polen verbindt. Rønne werd samen met Nexø zwaar gebombardeerd aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. Ondanks deze bombardementen vind je hier vandaag de dag nog talloze oude gebouwen met veel karakter. De Zweedse staat schonk 175 rode, houten huizen als hulp bij de wederopbouw van Rønne. Deze zijn er nog steeds.

Hasle

Hasle staat bekend om zijn schilderachtige oude haringrokerijen die nog steeds in gebruik zijn en tevens dienst doen als museum. De nabijgelegen dorpen Sandvig en Allinge zijn populaire vakantiebestemmingen, mede door de prachtige rots- en zandstranden waar je heerlijk op kunt genieten.

Share this page