Danish Seafood

Proef Denemarken

Eierbroodjes van de Limfjord, omeletten à la Funen, koolworstjes uit Zuid-Jutland en vele andere regionale specialiteiten zullen je tong strelen. Veel Deense kro’s en restaurants hebben op hun menukaart een plaats ingeruimd voor regionale en lokale lekkernijen, die zelfs in vroegere tijden al gegeten werden.

Food

Traditionele Deense gerechten

Vroeger leefden de mensen van het voedsel dat op dat moment in de omgeving beschikbaar was. Varkensvlees, groenten en vis waren dagelijkse kost voor de mensen die destijds leefden. De meest producten werden gepekeld, gerookt of gekookt. Veel van de hedendaagse Deense chefs zijn terug gegaan naar hun wortels, door gebruik te maken van een combinatie van oude technieken en nieuwe methodes. Hieruit is de populaire New Nordic Kitchen geboren.   

Chef

Proeverij door Denemarken

Waarom niet een gastronomische reis maken door Denemarken, waarbij je een proeverij doet van traditionele Deense gerechten? Niet alleen is het een geweldige manier om je maag te vullen, je zult ook een hoop leren over de Deense cultuur en geschiedenis. Bovendien ontmoet je talloze Denen tijdens je tour. Geniet van een heerlijke schol uit Skagen in Noord Jutland of proef een zure haring op het eiland Møn. Elke Deense regio heeft zijn eigen specialiteit. Lees verder voor enkele hoogtepunten. 

Share this page

Aarhus Europese Regio van de Gastronomie 2017

In 2017 is Aarhus Europese Regio van de Gastronomie. Verheug je op een jaar vol culinaire evenementen en smaakvolle activiteiten!