Family holidays

Familieplezier in Denemarken

Denemarken is een veilig land en perfect voor een vakantie voor het hele gezin. Bezoek het populaire LEGOLAND® en geniet van duizenden kilometers aan ongerepte kust. Er is altijd iets te beleven in Denemarken! 

Ny Carlsberg Glyptotek

Musea en ontdekkingscentra door de ogen van kinderen

Veel nationale musea in Denemarken bieden voor kinderen een speciaal programma om het ook hen naar de zin te maken. De meeste musea beschikken over speciale ruimtes voor kinderen waar ze lekker kunnen tekenen, schilderen, tentoonstellingen kunnen verkennen of worden vermaakt door professionele medewerkers die kennis van zaken hebben. Naast deze service mogen in de meeste musea kinderen onder de 15 jaar gratis mee naar binnen. 

Denemarken beschikt over een aantal fascinerende ontdekkingscentra, waar zowel kinderen als volwassenen kennis kunnen maken met proefjes en natuurkunde. Met live demonstraties en de mogelijkheid om zelf dingen uit te proberen, biedt een ontdekkingscentrum leerplezier voor het hele gezin. 

Playground

Speeltuinen - gratis vermaak in de openlucht

In Denemarken vind je talloze goed uitgeruste openbare speeltuinen, ideaal voor een paar uur beweging en plezier. Hier kun je met een gerust hart je kinderen mee naar toenemen en kennis maken met Deense kinderen uit de buurt. Maak een praatje met een paar Deense ouders terwijl de kids naar hartenlust ravotten in de speeltuin. 

Er zijn in de Deense dorpen, steden en parken talloze openbare speeltuinen te vinden, maar in de bossen kom je ook regelmatig speeltuinen tegen. Stap binnen bij het lokale VVV-kantoor en vraag naar de dichtstbijzijnde bos-speeltuin. 

Share this page