Pinguïns vliegen naar Deense Billund voor nieuwe attractie LEGOLAND® 2012

Polar Land opent begin mei.
dinsdag, maart 13, 2012

Onlangs zijn zeventien Gentoo pinguïns naar Billund gevlogen om hun intrek te nemen in Polar Land, het 12.500 m² grote nieuwe gebied in LEGOLAND dat begin mei opent. De belangrijkste nieuwe attractie van het familiepark in Zuid-Denemarken is de Polar X-plorer, ’s werelds eerste achtbaan die een 5-meter vrije val combineert met een ritje tussen levende pinguïns.
De uitbreiding van het pretpark ter waarde van omgerekend circa 10 miljoen Euro, is de grootste in de geschiedenis van LEGOLAND.

Nieuwe bewoners

Zeventien Gentoo pinguïns, die allen zijn geboren en getogen in de dierentuin van Edinburgh, werden eind februari van Edinburgh naar Billund gevlogen in een speciaal gecharterd vliegtuig. “De temperatuur in de cabine werd tijdens de gehele reis op 10 graden gehouden om er voor te zorgen dat de pinguïns zich zo comfortabel mogelijk voelden”, zegt bioloog Lars Nørholm Jensen van LEGOLAND. Hij is verantwoordelijk voor het nieuwe onderkomen en de verzorging van de pinguïns.
Als Polar Land opent in mei, ongeveer een maand na de seizoensopening van LEGOLAND, kunnen de gasten vanuit een speciaal amfitheater het voeren van de dieren meemaken terwijl de verzorgers vertellen over de pinguïns. “De Gentoo pinguïns zijn heel actieve dieren die erg van zwemmen houden. We hebben het verblijf zo ingericht dat het veel op hun natuurlijke omgeving lijkt. Daarnaast is het verblijf voorzien van geluidsisolatie en zijn de ramen enigszins verduisterd zodat de dieren niet gestresst raken tijdens het hoogseizoen als het park gevuld is met enthousiaste bezoekers”, zegt Nørholm Jensen.
Naast het pinguïnverblijf wordt een nieuw restaurant met pool-thema gebouwd. Het biedt ruimte aan 350 gasten, die uitzicht zullen hebben op het pinguïnverblijf en zo samen met de pinguïns kunnen eten.

Nieuwe achtbaan: Polar X-Plorer

Naast het pinguïnverblijf, het restaurant en de tot vliegsimulator omgebouwde Power Builder omvat Polar Land ook de nieuwste attractie: de Polar X-plorer.
“Nieuwe jonge poolonderzoekers kunnen een bijzondere rit verwachten in de Polar X-plorer. De achtbaan heeft een topsnelheid van 65 km/u en voert de gasten door een ijswaterval, langs indrukkende pooldieren van LEGO®-stenen en dwars door een gigantische berg om vervolgens door het ijs te breken en 5 meter naar beneden te vallen. De snelheid neemt hierna af om de gasten de mogelijkheid te geven te genieten van de levende pinguïns”, vertelt Tom Christiansen, de eigen ontwerper van LEGOLAND die het nieuwe gebied heeft ontwikkeld.
Er zijn slechts twee andere achtbanen in de wereld met een vrije val, maar de Polar X-plorer is de eerste die de belevenis combineert met een zoologisch element. De achtbaan is de snelste in LEGOLAND Billund en neemt gasten 20 meter hoog de lucht in.

Bijzondere evenementen

In LEGOLAND Billund zijn ook dit seizoen weer enkele dagen met speciale evenementen:
Van 16-17 juni zijn er Star Wars Dagen met een indrukwekkende Star Wars optocht en een bouwwedstrijd. Bezoekers zijn van harte welkom in hun Star Wars kostuum.
Op 30 juni is het Falck Dag. Falck is de naam van de Deense reddingsbrigade. Er is die dag een grote uitruk- en reddingsshow met brandweerwagens, politiemotoren en ambulances.
Van 5 juli tot en met 2 augustus is er elke donderdagavond Western Avond in LEGOREDO Town met spareribs en live country muziek.
In de herfstvakantie, van 13-21 oktober, staat LEGOLAND in het teken van griezelen. Er is een Scooby Doo Halloween Show en bezoekers kunnen meebouwen aan Halloween LEGO modellen.

LEGOLAND Billund Resort

Het familiepark LEGOLAND, Hotel LEGOLAND, vakantiepark Lalandia (sinds 2009) en het nabijgelegen safaripark GIVSKUD ZOO, vormen samen het LEGOLAND Billund Resort.

Familiepark LEGOLAND ligt in het plaatsje Billund in het zuiden van Denemarken, op zo’n 700 kilometer van Utrecht en 1 uur vliegen vanaf Schiphol. Het park opende in 1968 en bestaat inmiddels uit zo’n 60 miljoen gekleurde LEGO-steentjes met zo’n 55 attracties, live shows, bioscoop, restaurants en de grootste LEGO-winkel ter wereld.

LEGOLAND Billund is geopend van 31 maart tot en met 28 oktober 2012.
Hotel LEGOLAND biedt onder meer themakamers en familiekamers met uitzicht op LEGOLAND. Vakantiepark Lalandia biedt keuze uit verschillende vakantiehuizen van hoge kwaliteit. Daarnaast is er het 40.000 m2 grote overdekte Lalandia vakantiecentrum met onder andere een groot subtropisch zwemparadijs (Aquadome), speeltuin (Monky Tonky Land), midgetgolf, bowling, restaurants en winkels.

GIVSKUD ZOO ligt op circa 25 kilometer van Billund. Onlangs is er in deze dierentuin een leeuwenzesling geboren, een unicum. Normaliter werpen leeuwinnen meestal vierlingen. Naast de jeugdige zesling beschikt de dierentuin in Zuid-Jutland over nog negentien jonge leeuwen. De jongen zijn op dit moment nog te klein om een roedel te formeren. Maar als het dierenpark met Pasen weer voor het publiek opent, zal dit waarschijnlijk wel gebeuren. De populaire dierentuin verwacht dit jaar extra belangstelling vanwege de jonge leeuwen. 

Meer informatie over het familiepretpark LEGOLAND:
www.visitdenmark.nl/legoland

Meer informatie over het gehele LEGOLAND Billund Resort:
www.visitdenmark.nl/legolandresort

Noot voor de redactie:

Beeld: ©The LEGO Group 2012

Informatie voor consumenten: VisitDenmark, Postbus 266, NL-2300 AG Leiden, tel. +31 (0)71 5211544 (ma/wo/vr van 09.30-12.00 uur), denemarken@visitdenmark.comwww.visitdenmark.nl

Contactpersoon voor de pers: VisitDenmark, Rebecca Lelivelt, Press & PR Manager, Postbus 266, NL-2300 AG Leiden, Tel. +31(0)71 5233337, E-mail: persdenemarken@visitdenmark.com

Online perskamer:
Meer nieuws, beeldmateriaal, informatie en inspiratie over vakantieland Denemarken via: www.visitdenmark.nl/pers

VisitDenmark is de officiële toerismeorganisatie van Denemarken. De organisatie heeft als taak toeristen en zakenreizigers naar Denemarken te trekken door middel van internationale marketingactiviteiten. Dit gebeurt in samenwerking met de toeristische sector en andere centrale spelers, onder meer door het aangaan van partnerschappen.

Share this page

Noot voor de redactie

Voor publicatie: 
Meer informatie en brochurepakketten over reisbestemming Denemarken bij: VisitDenmark, Postbus 266, NL-2300 AG Leiden, tel. +31 (0)71 5211544 (ma/wo/vr van 09.30-12.00 uur), denemarken@visitdenmark.com,  www.visitdenmark.nl

Koersinformatie

Per 1 januari 2012:

1 DKK = 0,13 EUR
100 DKK = 13,45 EUR

1 EUR = 7,43 DKK
100 EUR = 743,42 DKK