Vikings

Restanten uit de Vikingtijd

Duizend jaar geleden hebben de Vikingen een onuitwisbare stempel gedrukt op grote delen van Europa. Thuisland Denemarken is gevormd door de Vikingcultuur en op een aantal plekken in het land kun je dit nog goed ervaren. Bekijk een echt Vikingschip van dichtbij en bezoek in de zomermaanden een traditionele Vikingmarkt.

Jellinge stones

Geboorte van een koninkrijk

Het interactieve bezoekerscentrum Kongernes Jelling, vrij vertaald het Jelling van de Vikingkoningen, neemt je mee door het leven van de Vikingen met verhalen bij het haardvuur en de reis naar Walhalla. Hier kom je meer te weten over de Vikingkoningen die deze monumenten hebben neergezet door een digitale beleving, leuk voor jong en oud. Het bezoekerscentrum is gratis toegankelijk en biedt in de zomer van 2018 Nederlandse rondleidingen aan.

Ladby

Vikingmonumenten

Denemarken is bedekt met Vikingmonumenten. Het Vikingmuseum Ladby (Ladbyskibet) op Funen (Fyn) is een Vikingschip waarin een hoofdman met al zijn dierbare bezittingen begraven was. De runensteen van Glavendrup ligt ook op Funen. Hierop  staat de langste inscriptie van Denemarken. Je kunt ook een bezoekje brengen aan de Viking grafheuvels in dit gebied. Deze hebben de vorm van een schip. Bij Lindholm Høje, bij Aalborg, kun je tussen de grootste grafheuvels van Scandinavië door wandelen. Maak de speciale rondreis langs alle Vikingschatten van Denemarken.

Share this page

Vikingen

Viking attracties

Bezoek de verschillende Viking attracties in Denemarken. Leuk en leerzaam voor het hele gezin!