Christiania fiets uitgereikt aan prijswinnares

Eind januari is de Christiania fiets die tijdens EIBMT 2011 werd verloot uitgereikt aan de gelukkige prijswinnares.
maandag, januari 30, 2012

Tijdens de laatste editie van EIBMT afgelopen november in Barcelona, bezocht Anja van Zwietering, werkzaam bij IFA (International Fiscal Association) de Denemarken stand voor het 2013 congres van IFA dat in Kopenhagen gehouden zal worden. Op het laatste moment liet Anja haar visitekaartje achter om mee te dingen naar de fiets.

Eind januari werd de typisch Deense fiets, die veel in de vrijstaat Christiania gebruikt wordt, afgeleverd bij Anja en officieel aan haar overhandigd door Mirjam Hart, Project Coordinator MICE & Press van VisitDenmark BeNeLux.

Christiania – een unieke wereld
Een stad in een stad, een klein droombeeld, dat werkelijkheid is in Kopenhagen. In Christiania is plek voor iedereen. In de voormalige militaire basis wonen momenteel ongeveer 1000 mensen. Sommige huizen zijn gebouwd met materiaal dat voorhanden was. Andere inwoners hebben de vroegere legergebouwen betrokken en omgetoverd tot hun favoriete woonstek. Christiania is groen en autovrij. Er zijn winkels, cafés, restaurants en er worden regelmatig concerten gegeven. De groene zone is zo nu en dan een bron voor sociale problemen en conflicten, maar bestaat inmiddels al wel 35 jaar. Het voortbestaan is gegarandeerd en wordt beschermd door een speciale wetgeving.

Een toerist is onlangs aangevallen in Christiania, alleen omdat hij een camera bij zich had, terwijl hij niet eens probeerde om foto's te maken.
Voor uw eigen veiligheid raden wij u daarom aan om geen enkele camera mee te nemen naar Christiania, ook geen mobiele telefoon met camerafunctie.

Kopenhagen fietsstad
Fietsen en fietsers vormen een permanent onderdeel van het moderne Kopenhaagse stadsbeeld. Bijna alle inwoners van Kopenhagen, om precies te zijn acht op de tien Kopenhagers stapt zeer regelmatig op de fiets. Bijna 40 procent verkiest de fiets als beste transportmiddel. Dagelijks leggen de Kopenhagenaars 1,2 miljoen fietskilometers over de hoofdstedelijke wegen, straten en fietspaden af. De Denen houden van fietsen.

Share this page