Denemarken

Nyhavn

Algemene informatie

Denemarken is qua oppervlakte iets groter dan Nederland en telt circa 5,6 miljoen inwoners. Het land telt meer dan vierhonderd eilanden, heeft een kustlijn van ruim 7.300 kilometer en is geografisch grofweg in te delen in Jutland (schiereiland dat is verbonden met Duitsland), het eiland Funen, het eiland Seeland (met hoofdstad Kopenhagen), Oost-Denemarken (de eilanden Lolland, Falster, Møn en Zuid-Seeland) en het eiland Bornholm in de Oostzee.
Het Deense eilandenrijk is dichtbij en uitstekend bereikbaar; vanaf Utrecht is het nog geen zeshonderd kilometer per auto tot de Duits-Deense grens. Per vliegtuig zijn rechtstreekse verbindingen naar Aalborg, Billund en Kopenhagen.

Lees meer over Denemarken

Løkken

De Deense natuur

De natuur in het Deense eilandenrijk is zeer gevarieerd, van heuvels en fjorden in het hele land, 'wandelende' duinen en zandverstuivingen in het noorden van Jutland, meren en bossen in het Merenhoogland van midden-Jutland tot indrukwekkende krijtrotsen op het eiland Møn in het oosten van Denemarken en kliffen op het eiland Bornholm in de Oostzee. De lange kustlijn varieert ook, van kleine kiezel- en zandstrandjes tot brede zandstranden, witte zandstranden en rotskusten. Denemarken heeft diverse Nationale Parken, waaronder De Waddenzee en Mols Bjerge (in de streek Djursland) en Thy (bij de Limfjord).

Lees meer over de Deense natuur

Share this page