Fiets de Oostzeeroute (N8) in Denemarken

Eilandhoppen is onderdeel van de Oostzeeroute, de recentste aanvulling op het landelijke fietsnetwerk van Denemarken, die je meeneemt op een fantastisch en onvergetelijk fietsavontuur. Verbonden door bruggen en veerboten is de Oostzeeroute (N8) met een lengte van 820 km de langste officiële fietsroute van Denemarken, die je langs de mooiste kuststreken van het land voert.

De Oostzeeroute brengt je naar West- en Zuid-Seeland, Møn, Lolland-Falster, Funen, de Kleine Belt en Zuid-Jutland en geeft je alle vrijheid om ons gevarieerde platteland op je gemak te verkennen; goudkleurige graanvelden, golvende, verwaaide stranden, donkere sfeervolle bossen en tijdloze Deense dorpen zullen je de adem benemen. Elk deel van je reis biedt talloze momenten om stil te staan bij wat je ziet, je verbonden te voelen met het land en de zee en je geest te verkwikken.

Laat de weg je gids zijn terwijl je natuur en cultuur in perfecte harmonie ervaart. Ontdek schitterende landschappen, geniet in restaurants van wereldklasse en ontspan in weelderige maar gezellige accommodaties, altijd in de buurt van een spectaculaire kustlijn. Of je nu een ervaren of een recreatieve fietser bent, deze duidelijk aangegeven en veilige route biedt je een geweldige vakantie-ervaring. Hoe je Zuid-Denemarken ook wilt verkennen, met de Oostzeeroute vind je je weg.

Vind en print deze route ook op Route.nl hier

Share this page

De feiten in het kort

Het Oostzeefietspad is zo’n 820 km lang en loopt in de vorm van een acht (of het teken voor ‘oneindigheid’) door Zuid-Denemarken en de Oostzee-eilanden. De lus kruist zich in Svendborg op het zuiden van Funen.De Oostzeefietsroute is een officieel nationaal fietspad, dat steeds wordt aangegeven met het symbool “N8”.