Historische stadjes en prachtige natuur

Funen - Odense & natuur

Funen (Fyn) is het op één na grootste eiland van Denemarken, gelegen tussen het eiland Seeland (het grootste eiland) en het vasteland van Denemarken (Jutland). Funen wordt ook wel het tuineiland van Denemarken genoemd met zijn zacht glooiende heuvels, boomgaarden en vakwerk boerderijen met rieten daken. De eilandengroep van Zuid-Funen is een geweldige plek om te verkennen. Hier vind je prachtige eilanden, zeestraten, baaien en inhammen. Funen bereik je gemakkelijk door de Kleine Beltbrug vanaf Jutland te nemen of de Grote Beltbrug vanaf Seeland. Kleine bruggen en veerverbindingen brengen je naar de Zuid-Funense Archipel. 

Funen: Avontuur, sprookjes en kastelen

Funen wordt ook wel het tuineiland van Denemarken genoemd met zijn heuvels, boomgaarden en vakwerkboerderijen met rieten daken.

Ærøskøbing

6 gezellige stadjes op Funen

Van pittoreske havenstadjes langs de kust tot de historische stad Odense. Maak een mooie tocht over het eiland en beleef de unieke Deense cultuur.  

Funen, centraal gelegen eiland

Funen wordt ook wel de ”tuin van Denemarken” genoemd. Het landschap is heuvelachtig en je vindt hier veel mooie kastelen en boerderijen met prachtige tuinen en oude stadjes met vakwerkhuizen.

Zeilen in de omgeving van Zuid-Funen

Actief en genieten in de natuur

Als je wilt genieten van mooie natuur of lekker actief bezig wilt zijn, dan is Funen een perfect eiland in het hart van Denemarken.