Jury

Theo de Reus - juryvoorzitter

Theo de Reus (Rotterdam) is hoofdredacteur van TravMagazine, het grootste vakblad voor de reiswereld. Hij werkt hier sinds 2000. Hij brak een Rechtenstudie af om journalistiek te gaan studeren. Aansluitend werkte hij onder andere bij Wegener en als dagbladjournalist bij AD/De Dordtenaar. De Reus won zelf in 2004 de Kalevala Travel Award van het Fins Verkeersbureau. Zijn favoriete reisschrijver is Bill Bryson.
"Een goed reisverslag gaat verder dan alleen maar vertellen hoe mooi een bestemming is. Je moet als lezer geprikkeld worden om zelf weer op pad te gaan en bij wijze van spreken halverwege het lezen het verhaal opzij te leggen om je koffer te pakken. Ik lees graag persoonlijke verhalen, waarin de auteur een leuke verteltrant combineert met een gezonde dosis humor en de nodige zelfrelativering."

Harri Theirlynck

Harri Theirlynck is freelance (reis)journalist. Tot 2013 was hij achtereenvolgens hoofdredacteur van (ANWB) Kampioen, NU De Tijd van je Leven en REIZEN Magazine (ANWB Media). Hij schrijft voor diverse dagbladen en (digitale) magazines en geeft cursussen reisjournalistiek en creatief schrijven.

Ruben Drenth

Ruben Drenth is freelance reisfotograaf en beeldredacteur. Zijn werk verschijnt regelmatig in bladen van de ANWB zoals REIZ& Magazine, KCK en Kampioen, maar zijn foto’s zijn ook verschenen in Happinez, Veronica Magazine en diverse (internationale) dagbladen. Hij won in 2015 de eerste Scandinavische Persprijs voor het onderdeel foto, voor zijn reportage over de Lofoten. ‘Een goede reisfoto kent nauwelijks technische regels: hij moet emoties opwekken en prikkelen, zodat je terstond zin krijgt om op reis te gaan’. Onder collega’s en branchegenoten wordt hij ook wel ‘de Max Verstappen van de reisfotografie’ genoemd.

 

Share this page