Kiss the Frog wint 1e FRESH award in Kopenhagen

Kiss the Frog heeft de 1e FRESH Award gewonnen tijdens de openingseditie van de FRESH Conference dat plaats vond in Kopenhagen van 15-17 januari 2012. 
dinsdag, januari 17, 2012

De FRESH Conference, georganiseerd door het Meeting Support Institute en in 2012 gesponsord door o.a. Wonderful Copenhagen en VisitDenmark, onderzoekt het ‘Design of Effective Meetings’ met een sterke focus op de tools en services die meeting owners kunnen helpen bij het bereiken van hun doelstellingen.

In totaal streden 15 tools en services om de FRESH award tijdens de “Toolbox Learning Lab” sessie van de conferentie. Samen vormen deze tools een toolbox die de Meeting Architect ondersteunt bij het perfectioneren van het meeting design. De Toolbox Learning Lab is als een carrousel waar kleine groepen deelnemers draaien van tafel naar tafel waar zij een korte inhoudelijke presentatie krijgen over alle afzonderlijke tools.

De deelnemers van de FRESH conferentie die deelname aan de carrousel vormden de jury. Deze bestond hiermee uit 40 leden met allemaal een zeer diverse achtergrond; van corporate en association planners tot meeting designers, producers, facilitators, etc. Nadat zij waren teruggekeerd naar de plenaire zaal konden zij op alle tools stemmen aan de hand van voorgedefinieerde criteria. Tijdens de sluitingssessie van de conferentie werd de winnaar bekend gemaakt onder leiding van Elling Hamso, FRESH Award voorzitter en Miguel Neves, vice-voorzitter.

De tools en services die deelnamen aan de “Toolbox Learning lab” waren: 

1. What's on? – Een twitter wall / mobiele informatie app (TY) 
2. TheO – Theateropstellingen (H) 
3. E-touches – Een meeting management system (TY) 
4. Amiando – Een registratie systeem (TY) 
5. Simon Wadell – Een presentatie manager (H) 
6. Whales On Waves – Een interactief iPad dinerspel (TY) 
7. Kiss the Frog – Grafische facilitator (H) 
8. ABBIT interactivity – Mobiel/draagbaar stemsysteem (T) 
9. Klewel – Opnemen van presentatie (TY) 
10. Synthetron Online – Brainstorm systeem voor grote groepen (TY) 
11. beMatrix – Set construction system (T) 
12. accord event server – Een server portal voor meerder meeting tools (TY) 
13. Eventdrive – ROI gebaseerd event management system (TY) 
14. Live Online Events Online – Moderator voor deelnemers op afstand (H) 15. Meetovation – Methodologie voor effectieve meetings (C) 

In de CHATTY categorieën van de tools (Conceptual, Human, Art, Technical en TechnologY) was er, zoals verwacht, een dominante groep van Technology (TY) tools. De Human tool groep, maar specifieker de Facilitation groep was ook goed vertegenwoordigd en tot ieders verbazing kwam de winnaar uit de Human tool groep.

De FRESH award ging namelijk naar Kristine Nygaard van ‘Kiss the frog’, een grafische facilitator. De jury vond dat van alle 15 deelnemende tools, deze tool de beste balans had tussen potentiële impact op de resultaten van de meeting en de eenvoudigheid van integratie met bestaande evenementen.

Het feit dat een visuele facilitator tool de winnaar was is van groot belang voor alle visuele facilitators, en ook voor facilitators in het algemeen. Het geeft aan dat de jury de fundamentele waarde van faciliteren erkent en dat meetings steeds meer worden gezien als drijfveren voor verandering. 

Eervolle vermeldingen werden ook gegeven aan de 2e en 3e plaats in de verkiezingen. Als 2e werd "What's on?" gekozen van Gerrit Heijkoop en als 3e eindigde het Deense "Meetovation" concept, vertegenwoordigd door Anne Seeberg van het Business Tourism team van VisitDenmark. 

Share this page