Margrietroute in Denemarken

De Margrietroute (in het Deens: Margueritruten) is dé toeristische route van Denemarken, die je langs meer dan 200 bezienswaardigheden en attracties voert. Onderweg rijd je door de meest pittoreske en schilderachtige landschappen van Denemarken.

Hiking

De Margrietroute in Denemarken: 3700 kilometer aan prachtige wegen

De Margrietroute beslaat meer dan 3700 kilometer en gaat langs vele bezienswaardigen van Denemarken. De margrietroute is overal op te pikken. Automobilisten, motorrijders en fietsers maken enthousiast gebruik van de Margrietroute in Denemarken. Voor auto's met caravan is de margrietroute soms minder geschikt, omdat er nogal wat smalle weggetjes en bruggetjes in het traject zitten.

Ben je op zoek naar leuke tips voor een vakantiebestemming met net dat beetje méér? Kijk dan eens op vakantietips voor een méérvakantie in Denemarken.

Margueritroute

De Margrietroute: Het hele jaar margrieten langs de weg

Langs de hele Margrietroute, die in beide richtingen kan worden gevolgd, staan bruine bordjes met een margriet als duidelijk herkenbaar symbool. 
De Margrietroute werd op 24 april 1991 officieel ingewijd door de Deense koningin Margrethe II. De margriet is de lievelingsbloem van de vorstin. Zij wordt door intimi vaak Daisy genoemd – de Engelse naam voor margriet.

Share this page

Volg de Margrietroute via deze bordjes!

Margrietroute voor je TomTom

Tip:Bestel het Margrietrouteboekje en lees alles over de bezienswaardigheden die je langs de Margrietroute tegen komt!

 

Online kaart van de Margrietroute

Bekijk de gedetailleerde onlinekaart van de toeristische Margrietroute in Denemarken!

Méér vakantie in het najaar!

Denemarken heeft meer mogelijkheden voor een heerlijke vakantie in het najaar. Bekijk snel onze tips!