Aarhus

Nationale fietsroute 4: Søndervig-Kopenhagen

Van de zandstranden en duinen langs de Noordzee (Vesterhavet) gaat de tocht naar Kopenhagen, naar alle waarschijnlijkheid met de wind in de rug, gelet op de overwegende zuidwestenwind, die er in Denemarken waait.

Søndervig

Nationale route 4, kort en bondig

De route is 310 kilometer lang. Maar 10 procent bestaat uit grindpaden, de rest is geasfalteerd. De route kan in beide richtingen uitgevoerd worden. De provinciekaarten van Ringkøbing, Århus, Vestsjælland, Roskilde en Kopenhagen dekken de hele route.

Lake District

Søhøjlandet

De route gaat dwars door Jutland. Door de vlakke landbouwgebieden en over Denemarkens hoogste punt, ongeveer 150 meter boven de zeespiegel, naar Søhøjland in Midden-Jutland. Dit is het grootste bosgebied van Denemarken, maar er zijn eveneens tal van meren.

De afwisseling maakt deze route boeiend. Søhøjlandet heeft heel veel moois te bieden. Je zou je in de omgeving best een paar dagen kunnen vermaken. De steden Silkeborg, Ry en Skanderborg hebben veel te bieden zoals Aqua Fersksvandsakvarie en het Silkeborg Kunstmuseum. Maar er kunnen ook tochten gemaakt worden met een oude raderboot, men kan een kano huren of naar de Himmelbjerget gaan; dit is het hoogste punt van Denemarken.

Share this page

Actief: Fietsen en Wandelen