Oost-Jutland

Oost-Jutland beschikt over een prachtige combinatie van vruchtbaar landschap, uitgestrekte bossen, mooie kunstlijnen en een aantal bruisende grote steden. Het groene en heuvelachtige landschap van Oost-Jutland werd tijdens de laatste ijstijd gevormd door de gletsjers. Valleien, kloven en diepe fjorden werden gesneden door de stroom van het glaciale smeltwater. Toen het ijs verdween, zo ongeveer 14.000 jaar geleden, liet het een prachtig, heuvelachtig landschap achter. Het oosten van Jutland is goed bereikbaar en thuisbasis van de tweede stad van Denemarken, Aarhus. 

Volg de speciale autoroute door Midden- en Oost-Jutland!
Volg de speciale autoroute naar het Kattegat 

Culturele Hoofdstad van Europa 2017

Aarhus: Het is de tweede stad van Denemarken en de inwoners zijn één van de gelukkigste ter wereld

Aarhus: Isbjerget

Aarhus Culturele Hoofdstad van Europa 2017

In 2017 is Aarhus de Europese Culturele Hoofdstad. Verheug je op een jaar vol evenementen en unieke culturele activiteiten!

Djurs Sommerland

Djurs Sommerland in Djursland

In de zeer kindvriendelijke regio Djursland vind je Djurs Sommerlandhet grootste sommerland van Scandinavië met meer dan 60 attracties! Naast een cool aquapark vind je hier ook de langste achtbaan van Denemarken! Bekijk meer leuke attracties in deze omgeving!

Nationaal Pars Mols Bjerge

Nationaal Park Mols Bjerge

In Nationaal Park Mols Bjerge genieten zowel families met kids als stellen van een wonderschone omgeving. Geniet van een heerlijke wandeling of fietstochtje en vergeet niet om een goed gevulde picknickmand mee te nemen!