Paul Cunningham naar Henne Kikeby Kro

Michelin chef Paul Cunningham, bekend van het sterrenrestaurant ’The Paul’ in Kopenhagen, neemt vanaf eind maart 2012 het roer over in de idyllische herberg Henne Kirkeby Kro in het westen van Denemarken. 
vrijdag, maart 9, 2012

“Ik kijk heel erg uit naar mijn nieuwe taak, ik voel me als een klein kind in een snoepwinkel. Ik heb er altijd van gedroomd om een moestuin te hebben, en nu heb ik die kans gekregen. Een hectare braakliggend land is in de laatste jaren gecultiveerd en nu is het tijd geworden om deze tuin, en mijn keuken, naar nieuwe hoogten te laten stijgen”, zegt Paul Cunningham.

Op slechts een paar uur rijden vanaf Kopenhagen ligt Henne Kirkeby Kro een paar kilometer van de schilderachtige Deense westkust. De omringende natuur is verrassend en ongerept.

“Ik heb ‘The Paul’ meerdere keren meegenomen de weg op en ben altijd met open armen ontvangen in het westen, dus ik ben erg blij om dit zomerseizoen terug te mogen keren. We brengen onze ziel en zaligheid naar Henne, waar we eerlijke gerechten met prachtige lokale ingrediënten gaan koken – we zullen van het restaurant een echte bestemming maken en daarmee bijdragen aan de passie en het werk dat de Skouboe familie heeft geïnvesteerd in de Henne Kirkeby Kro vanaf de eerste dag”, vervolgt Cunningham.

Dit harde werk heeft er voor gezorgd dat de kro (een typische Deense herberg), in 2011 is uitgeroepen tot beste restaurant van Denemarken. Het bedrijf werd gekozen door een Deense jury van culinaire recensenten vóór onder andere de bekende Kopenhaagse toprestaurants Noma en Geranium. De jury loofde de uit 1790 stammende Henne Kirkeby Kro onder meer voor het gebruik van verse vis uit de Noordzee, wild en regionale ingrediënten.

Denemarken geldt sinds het ‘uitvinden’ van de Nordic Kitchen ongeveer tien jaar geleden en het opnieuw introduceren van traditionele gerechten en verse regionale ingrediënten als één van de aantrekkelijkste reisdoelen voor culinaire liefhebbers uit de hele wereld. Henne Kirkeby Kro beschikt ook over een kleine vergaderruimte en vijf exclusieve kamers voor gasten die er willen overnachten.

Share this page