Stadswandeling Kopenhagen ‘In de voetsporen van Sarah Lund’ (The Killing)

Deze zomer wordt de succesvolle Deense misdaadserie The Killing (Forbrydelsen) uitgezonden op de Nederlandse televisie. De dvd’s vinden al enige tijd gretig aftrek, ook van andere Deense hitseries zoals Borgen. Op de speciale Donker-Deens-Drama webpagina van VisitDenmark, de officiële toerismeorganisatie van Denemarken, vinden toeristen en fans (achtergrond)informatie over de populaire series en tips voor stadstours in Kopenhagen langs diverse opnamelocaties.
woensdag, juli 4, 2012

Donker Deens Drama

Vanwege de toenemende internationale belangstelling heeft VisitDenmark, de officiële toerismeorganisatie van Denemarken, een webpagina gelanceerd rond de succesvolle Deense dramaseries. Mathilde Henriques-Nielsen, directeur VisitDenmark in Nederland: “Moord, mysterie, guur herfstweer en een intense spanning. Het is de perfecte omschrijving van Donker Deens Drama. Dankzij de productie van een aantal zeer succesvolle spannende Deense dramaseries, kan Kopenhagen een nieuw internationaal publiek verwelkomen dat de locaties van de series wil leren kennen. Met deze speciale webpagina willen we iedereen, inclusief de vele fans, informeren en inspireren. Het is een perfecte bron om tijdens een bezoek aan Kopenhagen in de voetsporen te treden van de personen in de series, zoals inspecteur Sarah Lund.”

Stadstours Kopenhagen

De Deense misdaadserie The Killing hield vele Denen aan de buis gekluisterd. Maar ook in het buitenland, vooral in Groot-Brittannië, kreeg de bloedstollende serie kijkers op het randje van hun stoel en steeg de interesse voor een bezoek aan de Deense hoofdstad Kopenhagen, waar de serie zich afspeelt.
Die belangstelling in een bezoek aan ‘het Kopenhagen van Sarah Lund’ werd zo groot, dat de stadsgidsen van de firma Peter & Ping besloten om een speciale stadstour te ontwikkelen rond de locaties van The Killing. Lise Lotte Frederiksen van Peter & Ping Tours: “Wij organiseren voornamelijk literaire stadstours, zoals rond Karen Blixen en Søren Kirkegård. De Donkere Deense Dramaseries, zoals The Killing en The Bridge, zijn echter een zeer intrigerende vorm van entertainment. Net als in goede romans zijn bij misdaadverhalen de locaties van belang. Daarom ben ik begonnen met het organiseren van speciale stadswandelingen en bustours in Kopenhagen rond deze series, zowel voor kleinere groepen als grotere gezelschappen. Ze geven een extra dimensie aan de stad.”

‘The Killing’-Marathon

Maandag 23 juli start de KRO op NED2 met het uitzenden van de ‘The Killing’-marathon. Gedurende zes weken wordt elke werkdag een aflevering uitgezonden van de ijzersterke Deense misdaadserie. The Killing 1 telt twintig afleveringen; The Killing 2 telt tien afleveringen. Seizoen drie van The Killing is in de maak.

The Killing 1 – korte inhoud

Het verhaal begint wanneer inspecteur Sarah Lund, vertolkt door Sofie Gråbøl, zich meldt voor haar laatste werkdag in Kopenhagen en de 19-jarige Nanna Birk Larsen als vermist wordt opgegeven. Dezelfde dag nog wordt het lijk van de jonge vrouw gevonden. Het moordonderzoek leidt de politie naar de hoogste politieke kringen van Kopenhagen.

The Killing 2 – korte inhoud

Na haar gedwongen ontslag brengt de moord op een advocate Sarah Lund weer terug bij het politiekorps. De advocate blijkt echter niet het enige slachtoffer. Alles wijst op moslimterrorisme, maar inspecteur Lund vermoedt dat er meer aan de hand is. De moorden zorgen voor opschudding in alle lagen van de samenleving; van het leger in Afghanistan tot in de hoogste kringen van de Deense politiek. Voor Lund telt maar één ding: meer slachtoffers voorkomen. Ze bijt zich dan ook vast in het onderzoek, hoewel de weerstand van alle kanten komt. Ten slotte is ze niet voor niets ontslagen...

Kopenhagen

Met de vele winkels en culturele bezienswaardigheden is Kopenhagen het hele jaar door een bezoek waard. Het is een overzichtelijke en gemoedelijke stad, die bovendien bol staat van Deens Design, muzikale festivals en culinaire evenementen. En deze zomer viert Strøget, ’s werelds langste autovrije winkelstraat, het 50-jarig bestaan.
Kopenhagen ligt op het eiland Seeland. Vanaf Schiphol vliegen verschillende luchtvaartmaatschappijen rechtstreeks, in circa 75 minuten, op de Deense hoofdstad.

Meer informatie over de Deense hitseries en een bezoek aan Kopenhagen: www.visitdenmark.nl/donker-deens-drama

Share this page

Persbericht

Download in Word 

Beeldmateriaal

Bekijk relevant beeldmateriaal in onze beeldbank

Koersinformatie

Per 1 januari 2012:

1 DKK = 0,13 EUR
100 DKK = 13,54 EUR

1 EUR = 7,43 DKK
100 EUR = 743,42 DKK 
 

Noot voor de redactie

Contactpersoon

Rebecca Lelivelt, Press & PR Manager, Postbus 266, 2300 AG Leiden, Tel. 071 5233337, E-mail: persdenemarken@visitdenmark.com

Beeldmateriaal
Foto’s, film- en videomateriaal is beschikbaar via de online perskamer of via www.visitdenmark.nl/beeldmateriaal. Lees aub vóór gebruik van beeld de voorwaarden.

Nieuws en inspiratie 
Meer nieuws, informatie en inspiratie over reisbestemming Denemarken via de online perskamer: www.visitdenmark.nl/pers

Over VisitDenmark
VisitDenmark, de officiële toerismeorganisatie van Denemarken, promoot het Deense eilandenrijk als reisbestemming. Dit gebeurt via marketingactiviteiten in samenwerking met Deense en internationale partners binnen en buiten de toeristische sector. 
Het hoofdkantoor van VisitDenmark is gevestigd in Kopenhagen. Daarnaast zijn er marktkantoren in Noorwegen, Zweden, Duitsland, Groot-Brittannië, Italië, Nederland, Verenigde Staten, Japan en China. Tevens worden er B2B activiteiten uitgevoerd op groeimarkten zoals Rusland, Brazilië en Australië.