Televisiekoks openen nieuw restaurant in Tivoli

De Deense televisiekoks Adam en James Price en zakenpartner Dragsholm Slot hebben besloten een restaurant te openen in het recreatiepark Tivoli in het centrum van Kopenhagen. Het komt in de zogeheten Glazen Hal (‘Glassalen’) van het populaire park. Het restaurant opent op 12 april 2012 en zal de favoriete gerechten uit de Deense keuken van de gebroeders Price serveren. 
dinsdag, maart 6, 2012

“Toen Tivoli ons benaderde met de mogelijkheid om een restaurant te openen was het erg moeilijk om onze ideeën en enthousiasme tegen te houden. Het is ook logisch om de samenwerking met Tivoli aan te gaan – niet alleen vanwege de langdurige relatie die de familie Price heeft met het prachtige, oude attractiepark. In 1840 was de Price familie de ster van het Pantomime Theater, en nu openen we een restaurant in de oude tuinen 170 jaar later”, legt Adam Price uit. 

De koks (broers) hebben veel succes met hun kookshow ‘Eten met de Prices’, waarin ze op de Deense tv onder meer recepten gebruiken die door kijkers worden aangereikt. Het tweetal komt uit een familie van acteurs en dansers die banden heeft met het beroemde pantomimetheater in Tivoli. Adam is toneelschrijver en heeft lange tijd culinaire recensies verzorgd, James is dirigent en componist. 

Lars Liebst, Managing Director van Tivoli, vertelt: “De gebroeders Price zijn nakomelingen van een familie die al generaties lang een toegevoegde waarde is voor Denemarken, van muziek tot fictie tot het waarderen van goed eten. Deze unieke locatie brengt de bezoeker dus terug de geschiedenis in, maar is ook op de toekomst gericht. Historisch gezien was deze locatie een onderdeel van ‘Glassalen’ waarbij de gasten direct toegang hadden tot het paviljoen en het restaurant. Deze indeling zal nu herleven en ik ben er van overtuigd dat met hun gevoel voor kwaliteit, doorzettingsvermogen en liefde voor eten de gasten een geweldige ervaring kunnen verwachten!” 

De architectuur en uitstraling van de Glazen Hal in het hart van Tivoli is gemaakt door de Deense ontwerper Paul Henningsen. Hij ontwierp de wederopbouw van het gebouw in 1946 na de verwoesting tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het originele gebouw is uit 1863 en werd gebruikt als concertzaal. Echter vanaf 1902 werden er vooral theatervoorstellingen opgevoerd in de Glazen Hal. De locatie heeft een capaciteit van 957 personen.

Share this page