VisitDenmark zorgt voor (h)optimisme op Blue Monday

VisitDenmark, de officiële toerismeorganisatie van Denemarken, zorgt voor (h)optimisme op maandag 21 januari, de dag die ook wel Blue Monday wordt genoemd omdat het de meest deprimerende dag van het jaar zou zijn. Die middag staat bij MAXIS Megastores, het winkelcentrum langs de A1 tussen Muiden en Amsterdam, een vrolijk figuur van Deens Design, een zogenaamde Hoptimist. Kinderen en volwassenen kunnen met de levensgrote Hoptimist op de foto en maken daarmee kans op een origineel formaat Hoptimist of een reis naar Denemarken, het land dat al jaren achtereen zeer hoog scoort in onderzoeken naar de gelukkigste mensen ter wereld.
vrijdag, januari 18, 2013

(H)op naar Denemarken!
Maandag 21 januari staat van 13 tot 18 uur een levensgrote Hoptimist in winkelcentrum MAXIS in Muiden. Iedereen die met hem op de foto gaat, krijgt de foto direct mee en maakt kans op een origineel formaat Hoptimist (10-15 cm) of een reis naar Denemarken. Men kan ook deelnemen aan de speciale actie van VisitDenmark via www.visitdenmark.nl/wineenreis. Op de Facebook-pagina van VisitDenmark www.facebook.com/denmark zullen zoveel mogelijk foto’s geplaatst worden.
De Hoptimist zal na zijn bezoek aan Nederland doorreizen naar Duitsland, Engeland, Noorwegen en Zweden.

Hoppy New Year
Mathilde Henriques-Nielsen, directeur VisitDenmark Nederland: “We willen het jaar graag goed beginnen en iedereen een Gelukkig Nieuwjaar wensen. Hoptimisten zorgen voor een lach, ze activeren mensen, geven positieve energie. Een Hoptimist lacht je toe en wacht op je reactie. Kinderen weten instinctief dat de Hoptimist hun aanraking beantwoordt. En het is diezelfde kinderlijke verwachting waardoor volwassenen hun hand omhoog doen om de Hoptimist een tikje te geven. Wanneer je hand op de veer drukt, komt het figuurtje tot leven. Gewoon een beetje en voor heel even. We brengen maandagmiddag een vleugje optimisme, een glimlach. En we roepen natuurlijk: (H)op naar Denemarken, voor veel vakantieplezier!“

Eilandhoppen
Denemarken is qua oppervlakte iets groter dan Nederland en telt circa 5,3 miljoen inwoners. Het land heeft een kustlijn van circa 7.300 kilometer en telt meer dan vierhonderd eilanden. Het is geografisch grofweg in te delen in Jutland (het schiereiland dat is verbonden met Duitsland), het eiland Funen, het eiland Seeland (met hoofdstad Kopenhagen), Oost-Denemarken (de eilanden Lolland, Falster, Møn en Zuid-Seeland) en het eiland Bornholm in de Oostzee.
Het Deense eilandenrijk is vanuit Nederland dichtbij en uitstekend bereikbaar; vanaf Utrecht is het nog geen zeshonderd kilometer tot de Duits-Deense grens.

Hoppepuder
Denemarken telt circa vijfhonderd officiële kampeerterreinen, verspreid over het hele land. Typisch Deens is dat vrijwel elke camping een zogenaamde ‘hoppepude’ heeft, een springkussen.
Onlangs kregen zes Deense campings van de ANWB de titel BestCamping: Hvidbjerg Strand Feriepark in Blåvand (West-Jutland), Emmerbølle Strand Camping (op het eiland Langeland), Kattegat Strand Camping (in Noord-Jutland, nabij de stad Aalborg), Jambo Feriepark (Noord-Jutland), Klim Strand Camping (Noord-Jutland) en TopCamp Feddet (op het eiland Seeland). In 2011 riep de ANWB de Deense Camping Møns Klint, gelegen op het krijtrotseiland Møn, uit tot ‘Kindercamping van Europa’. 
 
Hoptimist
De vrolijke Hoptimisten zijn in 1968 ontworpen door de Deense meubelmaker Hans Gustav Ehrenreich (1917-1984). Zijn figuren werden gekenmerkt door felle kleuren en ronde vormen. De Hoptimisten werden geproduceerd van 1968 tot 1974. In 2009 werd het wereldberoemde figuurtje nieuw leven ingeblazen door ontwerper Lotte Steffensen en The Hoptimist Company, in overleg met Ehrenreichs zoon, Jørn.

Blue Monday
De derde maandag van januari staat te boek als meest deprimerende dag van het jaar. Het zou de dag zijn waarop de meeste mensen zich treurig, neerslachtig of weemoedig voelen. Dit zou te maken hebben met het feit dat goede voornemens mislukt zijn en de vakanties ver weg lijken. Daarnaast zijn de dagen nog donker en is de maandag voor veel mensen de eerste dag van de werkweek.

Meer informatie
Meer informatie over vakantie vieren in het Deense eilandenrijk: www.visitdenmark.nl
Meer informatie over de Hoptimist en verkoopadressen in Nederland: www.hoptimist.com

Share this page

Persbericht

Download in Word 

Relevant beeldmateriaal

Hoptimist 1
Hoptimist 2

Meer relevant beeld (selectie uit Beeldbank)

Koersinformatie

Per 1 januari 2013:

1 DKK = 0,13 EUR
100 DKK = 13,40 EUR

1 EUR = 7,46 DKK
100 EUR = 746,04 DKK 
 

Noot voor de redactie

Contactpersoon
Rebecca Lelivelt, Press & PR Manager Nederland, Tel. 071 5233337, E-mail:
persdenemarken@visitdenmark.com

Beeldmateriaal
Foto’s, film- en videomateriaal is beschikbaar via de online perskamer of via www.visitdenmark.nl/beeldmateriaal. Lees aub vóór gebruik van beeld de voorwaarden.

Nieuws en inspiratie 
Meer nieuws, informatie en inspiratie over reisbestemming Denemarken via de online perskamer: www.visitdenmark.nl/pers

Over VisitDenmark
VisitDenmark, de officiële toerismeorganisatie van Denemarken, promoot het Deense eilandenrijk als vakantie- en zakenreisbestemming. Dit gebeurt via marketingactiviteiten in samenwerking met Deense en internationale partners binnen en buiten de toeristische sector. 
Het hoofdkantoor van VisitDenmark is gevestigd in Kopenhagen. Daarnaast zijn er marktkantoren in Noorwegen, Zweden, Duitsland, Groot-Brittannië, Italië, Nederland, Verenigde Staten, Japan en China. Tevens worden er B2B activiteiten uitgevoerd op groeimarkten zoals Rusland, Brazilië en Australië.

Beeldmateriaal

Download honderden foto’s en video's direct en in hoge resolutie uit onze beeldbank