Vissen in Denemarken

In Denemarken kun je overal goed vissen

Denemarken is een uniek land waar het vissen betreft. In geen enkel ander land vind je zo'n grote variatie binnen een beperkt geografische gebied zoals in Denemarken. Hier vind je alles binnen handbereik: rivieren, meren, kust en zee, waar je je ook in Denemarken bevindt!

West coast

De westkust van Jutland

Aan de Deense westkust kun je het gehele jaar door heel goed kustvissen. In de wintermaanden kun je gigantische kabeljauw vanaf het strand vangen, terwijl de platvis zich het beste laat vangen in de lente en de herfst. In het begin van de zomer kun je er vissen op geep en late en late-zomer makreel. Vooral het vissen op makreel kan op rustige dagen in augustus voor veel vermaak zorgen. En als kustvisserij niet al wild genoeg is, kun je mee op een van de grote kotters die dagelijkse een tocht op zee maken naar het gele Rif op zoek naar juist die ene gigantische vis!

Limfjorden

De Limfjord

De Limfjord scheidt het noorden van de rest van het Jutland - en doet dat op een prachtig manier. Op maar weinig andere plekken in de wereld vind je zoveel en gevarieerde visplekken als in het zoute fjord met landtongen, punten en landengte. In de lente vis je hier vooral op zeeforel en in de herfst en vroege zomer op geep.

Share this page