Vissen in Denemarken

Vismogelijkheden in Denemarken

Of je nu graag vist op zalm, grote kabeljauw, woeste snoeken of iets heel anders, in Denemarken vind je alle mogelijkheden voor een top visvakantie. Water is er in overvloed , dus waar je ook bent in Denemarken, je zult nooit ver weg zijn van goed viswater. Lees op deze pagina meer over de vismogelijkheden in Denemarken.

Coast fishing

Vissen in Denemarken: Kustvissen

Kustvissen is de meest populaire vorm van vissen in Denemarken. Logisch want Denemarken beschikt over een kustlijn van maar liefst 7300 kilometer. Zeeforel is favoriet maar laat zich niet gemakkelijk vangen. Des de groter is de beloning als het dan uiteindelijk toch gelukt is. Bij het zeevissen gebruiken vissers zowel vliegen als spinnen. De herfst en de lente zijn hiervoor de ideal periode. Met de juiste kleding aan, behoort de winter ook tot de mogelijkheden voor een visvakantie.Vooral op het eiland Bornholm, waar elke winter vele mooie vissen worden gevangen. Eilanden zoals Samsoe, Aero en Langeland zijn populaire bestemmingen voor een visuitstapje. In het voorjaar zwemt de hoornvis in enorme hoeveelheden langs de Deense kust en is er genoeg vis voor iedereen. Vooral riffen en plekken waar een sterke strooming staat, zijn de stekken voor een goede vangst!

Put and take

Vissen in Denemarken: Put & Take meren

In Denemarken vind je tal van Put & Take meren in het hele land. In deze meren wordt dagelijks of wekelijks nieuwe forel uitgezet die de bezoekers kunnen vangen. Ter plaatse koop je een kaart waarmee je het recht hebt om gedurende een bepaalde tijd te vissen (varieerend van een uur tot aan een hele dag). De regels betreffende de hoeveelheid gevangen vis die je mee naar huis mag nemen verschilt per meer. In de meren vis je in de eerste plaats voornamelijk op regenboogforel, maar in veel van de meren kun je hiernaast ook beekforel, bruine forel en gouden forel vangen. Een van de meest effectieve manieren om te vissen in een Put & Take is langzaam vissen met een Bombarda of met "Powerbait. Er kan ook gevist worden met spinners, blinkers, wobblers of vliegen. Bij sommige Put & Take meren mag je alleen vliegvissen.

Overzicht van Put & Take meren in Denemarken

Share this page