Ontdek de echte Vikingen

The Vikings were more than simply a raiding and pillaging people. They had highly developed social, religious and commercial structures and were just as adept at farming as raiding.

Wereld erfgoederen in Denemarken die je gezien moet hebben!

UNESCO Werelderfgoederen in Denemarken

Ben je benieuwd naar de Werelderfgoed schatten van Denemarken? In totaal zijn er zeven UNESCO Werelderfgoed locaties in Denemarken die een bezoek meer dan waard zijn.  Wil je ze allemaal zien? Begin je reis dan bij Kasteel Kronborg, een uur ten noorden van Kopenhagen. Reis dan door naar Stevns Klint, een markante witte krijtrots aan de oostkust van Seeland van 12 kilometer.

Royale runestenen

Jelling ligt in Oost-Jutland en kan zich beroemen op de meest prominente monumenten van het Vikingtijdperk. Opgenomen in de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Jelling is de perfecte plek om meer te weten te komen over Vikingkoningen en het Vikingleven.
Kom meer te weten over Vikingen

Op zoek naar Vikingavontuur?

Van de archeologische ontdekkingen in de Frederiksund weten we dat er hier sinds de vroege steentijd mensen hebben geleefd. Wentel jezelf een dag lang in de Vikinggeschiedenis met leuke attracties en bezienswaardigheden in Viking World!

Langboten en legendes

De Vikingen waren een zeevarend volk. Hun goed-ontworpen, beroemde langboten brachten over de hele wereld van Noord-Europa tot aan de Zwarte Zee, zelfs in Noord-Amerika, terreur met zich mee!
Als je meer wilt weten over deze beruchte langboten en hun bouwers, dan vind je hier wat inspiratie.

Ga op reis met de Vikingen!

Heb jij het in je?

Er zit een klein beetje Viking in ons allemaal. Jong of oud, we delen de fascinatie voor Vikingen. Hun geschiedenis en hun manier van leven. Dus of je nou het Vikingleven wilt uitproberen of jezelf wilt rondwentelen in Vikinggeschiedenis- en cultuur, Denemarken heeft dat allemaal te bieden!

Viking evenement, vechtende Vikings, Moesgaard strand

Feiten en fabels

Viking man

Het Vikingtijdperk

Ribe VikingeCenter

Ribe VikingeCenter

Een unieke ervaring

Ribe, de oudste stad van Denemarken en Scandinavië, vierde zijn 1300-jarig bestaan in 2010. Zo lang is het dan ook geleden sinds de Vikingen zich voor het eerst vestigden in de buurt van de rivier van Ribe, wat later een van de belangrijkste internationale handelsplaatsen van het Vikingtijdperk werd. In Ribe VikingeCenter vind je een unieke reconstructie van de belangrijkste archeologische vondsen in en rondom Ribe. Hier komt de geschiedenis echt tot leven!

Ribe VikingeCenter

Ontmoet de Vikingen in Ribe!

Ribe VikingeCenter

4 Highlights van Noord-Jutland

In Noord-Jutland zijn er allerlei bezienswaardigheden en dingen die je kan doen. Wij hebben 4 hightlights voor je op een rijtje gezet, waar wij van denken dat je deze eigenlijk niet mag missen!

Highlights van West-Seeland

  1. Bewonder Roskilde Kathedraal, de laatste rustplaats van veel Deense koningen en koninginnen
  2. Maak kennis met 1000 jaar geschiedenis in het Vikingschip Museum
  3. Ontspan op een aantal van de beste stranden in Seeland
  4. Wandel over de kliffen op het schiereiland Røsnæs
  5. Ontdek Trelleborg, een ongelooflijk goed bewaard gebleven Vikingvesting

Meer lezen

Viking-evenenenten

Viking-evenementen

Denemarken staat over de hele wereld bekend als een trots Vikingland. Er zijn veel plekken in het land waar je niet alleen ruïnes en monumenten kunt bekijken, maar ook mee kunt doen met spannende Viking-evenementen en reconstructies van Vikinggevechten. Dus pak een helm en bereid je voor op de strijd!

Vikings

Restanten uit de Vikingtijd

Jellinge stones

Geboorte van een koninkrijk

Tijdlijn van Denemarken

c. 12.500 BC - De eerste jagers bewonen het Deense land

3900 BC – De samenleving is gebaseerd op landbouw en veeteelt

North Jutland Culture and Heritage

Cultuur en erfgoed

Kunstenaars

Moesgaard Museum

Cultuur en erfgoed

Aros

Kunstmusea

Kronborg Castle

Dorpen en stadjes in Noord-Seeland

Helsingør (Elsinore)