Kopenhagen met kinderen

Kopenhagen met kinderen

Een dagje Kopenhagen is altijd een succes. Het is onvoorstelbaar wat deze stad ook voor kinderen te bieden heeft. Je kunt dan ook best enkele dagen in de Deense hoofdstad doorbrengen. Maak een programma en besluit vooraf wat je allemaal wilt gaan bekijken. Hieronder volgt een aantal tips voor enkele leuke dagen met de kinderen in Kopenhagen.

Canal tour

Sightseeing

Ben je voor de eerste keer in Kopenhagen, dan is een rit met de sightseeingbus aan te bevelen. Een tocht met deze dubbeldekker is een leuke manier om de stad te verkennen. Er varen ook sightseeingboten door de kanalen en havens van Kopenhagen.  

Het is ook mogelijk om zelf je sightseeing tour samen te stellen, die perfect bij de wensen van de gezinsleden past. Zo kun je een 24-uurs ticket voor het openbaar vervoer (geldig in bus, trein en metro) met een ticket voor de veerboot. Fijn voordeel: als betalende volwassene mag je in Kopenhagen twee kinderen onder de 12 jaar gratis mee laten reizen.

Amalienborg

De klassieke attracties

Het slot Amalienborg met de wisseling van de wacht om precies 12.00 uur is ook voor de kinderen een mooi evenement. In het slot Christiansborg zijn mooie gobelins en schilderijen te bezichtigen met veelal de geschiedenis van Denemarken. In Rosenborg Slot kun je de kroonjuwelen bezichtigen.

Het beklimmen van de ronde toren (Rundetårn) in het hartje van de stad is een hele belevenis en vergt veel 'benenwerk'. Maar eenmaal boven heb je een prachtig uitzicht over Kopenhagen. Rådhuspladsen (het Raadhuisplein) kun je gewoon niet missen. De toren van het raadhuis kan soms beklommen worden.

Natuurlijk moet je ook een wandeling maken door de Strøget; een voetgangersgebied met tal van straatmuzikanten, maar met heel veel mooie winkels. Kongens Nytorv is een groot plein, dat eveneens 's winters aantrekkelijk gemaakt wordt: er is dan een kunstijsbaan. Dichtbij Kongens Nytorv is het schilderachtige Nyhavn.

Share this page