Christiania

Christiania

Christiania is een unieke plek om te bezoeken, altijd kleurrijk en controversieel. Het is meer dan een stadsdeel alleen, er wordt hier een compleet nieuwe manier van leven geleid.

Christiania

De kleurrijke vrijstad van Kopenhagen

In 1971 werd het verlaten militaire gebied in de wijk Christianshavn overgenomen door krakers. Ze beweerden dat het gebied een vrije stad moest zijn, waar geen BTW zou worden geheven en waar de eigen wetten geldig zouden zijn. Nieuwe kolonisten gingen  in dit alternatieve deel van Kopenhagen wonen en het sociale experiment van een aantal vrije denkers werd een vast onderdeel van de stad. 

Christiania

Op bezoek in Christiania

Een bezoek aan Christinia is een echte belevenis. De wijk bestaat uit een mix van diverse hutjes en huizen, kleurrijke muurschilderingen en prachtige beeldhouwwerken. Je bent als bezoekers altijd welkom om een wandeling te maken door de wijk en te genieten van lekker eten en drinken in de bruisende cafés en restaurants. 's Avonds kun je een dansje wagen in een van de discotheken. Bezoek je Christiania in de zomer? Woon dan een van de talloze evenementen in de openlucht bij of maak een ontspannen wandeling langs het meer waar Christiania aan grenst. Volg gedurende de zomermaanden een georganiseerde rondleiding door een van de locals en kom meer te weten over dit unieke deel van Kopenhagen.

Share this page

Shoppen in Kopenhagen

Shoppen in Kopenhagen

De beste shopwijken van de hoofdstad op een rij. Kopenhagen heeft veel leuke boetiekjes, de grootste warenhuizen en shoppingcentra.