Restaurant Noma

Noma – Beste restaurant ter wereld!

Waarschijnlijk heb je al eens gehoord van de naam Noma, een mengeling van de worden Nordic en Mad (eten - in het Deens). Maar heb je er wel eens gegeten? Het is niet gemakkelijk om een tafel te reserveren bij dit beroemde restaurant. Voor de gelukkigen die ruim van tevoren gereserveerd hebben wacht een bijzondere culinaire ervaring.

Noma

Dineren in een oud pakhuis

Noma is gevestigd in Kopenhagen, verborgen in een 18e eeuws pakhuis aan de haven. Noma is al 4 keer bekroond met de titel Beste restaurant ter wereld en telt 2 Michelinsterren. Voordat chef-kok René Redzepi bij Noma kwam, heeft hij veel ervaring opgedaan in restaurants over de hele wereld. Je zou verwachten dat Noma daardoor veel wereldgerechten op de kaart heeft staan, maar dit is niet het geval. Bij Noma proef je gerechten uit de New Nordic Kitchen, waar ingredienten uit de omgeving de boventoon voeren. 

Noma kitchen

Het menu

Op de kaart van Noma staan Scandinavische delicatessen zoals IJslands zeewier, vis van de Færøer Eilanden en muskusossen uit Groenland. De chef-koks zouten, roken en pekelen de producten zelf en proberen nieuwe technieken uit om de ingrediënten op innovatieve wijze te bereiden. Trek gekregen? Zorg dan dat je een tafel reserveert bij dit beroemde restaurant! 

Share this page