North Jutland Culture and Heritage

Cultuur en erfgoed

Noord-Jutland is rijk aan Viking erfgoed en de favoriete plek van veel Deense schilders. Cultuurliefhebbers komen dan in deze regio dan ook zeker aan hun trekken. Combineer een heerlijke vakantie aan zee met het ontdekken van diverse bezienswaardigheden en oude tradities in Noord-Jutland. 

Kunstenaars

Skagen was honderd jaar geleden de thuisbasis van een kunstenaarsbeweging die bekend stonden onder de naam The Skagen Painters. De populaire schilderijen van deze beweging kun je nu bewonderen in diverse musea in Noord-Jutland en enkele van de kunstenaarswoningen in Skagen.

Middeleeuws zout

Op het eiland Læso in het Kattegat worden er nog steeds middeleeuwse technieken gebruikt voor het bereiden van zout. In diverse gebieden langs de westkust van Noord-Jutland zoals Thorop, Slettestrand en Løkken slepen vissers nog steeds hun boten het strand op. In de heuvels van Rebild Bakker kun je op 4 juli het grootste feest ter ere van Onafhankelijkheidsdag buiten de Verenigde Staten meemaken, aangezien veel Denen en Deens-Amerikanen deze feestdag vieren.

 

Share this page

Noord-Jutland

Noord-Jutland

Wandelende zandduinen, twee zeeën die tegen elkaar aan botsen en het unieke moler van Mors en Fur zijn slechts een paar van de vele natuurfenomenen in de top van Denemarken.