Hans Christian Andersen, Denmark

Het Denemarken van Hans Christian Andersen

Je zult de naam Hans Christian Andersen vast wel eens gehoord hebben en zijn karakters kennen zoals De Kleine Zeemeermin, Het Lelijke Eendje en De Nieuwe Kleren van de Keizer. Maar de vader van deze sprookjes was zelf ook een fascinerende persoon. Hij leefde een lang leven, kwam vaak aan het hof en werd erkend voor zijn grootheid. Treed in de voetstappen van Hans Christian Andersen en breng een bezoek aan deze sprookjesplekken in Denemarken. 

Top 10 hygge tips om te doen in Kopenhagen

Hygge is net zo Deens als de heerlijke Deense pulsar (hotdogs) en Carlsberg bier.  De essentie van hygge is het creëren van een fijne warme sfeer, genieten van de goede dingen in het leven met fijne mensen om je heen. De warme gloed van kaarslicht is hygge, net als vrienden en familie. En niet te vergeten lekker eten en drinken. Ga bij voorkeur urenlang tafelen en praat over de grote en kleine dingen in het leven.

Kerstmis in verschillende Deense regio's

Kerstmis in verschillende Deense regio's

Heel Denemarken raakt in de ban van de feestelijke sfeer deze tijd van het jaar. Ontdek hieronder welke kerstactiviteiten er in de verschillende regio's van Denemarken georganiseerd worden en plan een heerlijke vakantie in Denemarken. 

Designreis door Denemarken

7er

De belangrijkste designstraat in Denemarken

Smørrebrød restaurants

Smørrebrød restaurants in Kopenhagen

Hoeveel beleg kun je op een sneetje roggebrood leggen? In de smørrebrød restaurants in Kopenhagen kun je het ontdekken! Er zijn honderden varianten van smørrebrød, zowel belegd met vlees, vis en vegetarische ingrediënten. Ontdek waar je de beste smørrebrød restaurants in Kopenhagen kunt vinden en geniet van dit heerlijke Deense lunchgerecht!

The Bridge

Deense serie: The Bridge

Broen

Een internationale hit

Borgen

Deense serie: Borgen

Borgen

Een nieuwe kijk op de Deense politiek 

Foto: Tine Harden

Deense Serie: The Killing

The Killing

Scandinavisch succesverhaal

Iconen in het Deens Design

Hans J. Wegner 

Hij staat het meest bekend om zijn functionele stoelen die in heel Denemarken te vinden zijn. Hans J. Wegner was een zeer invloedrijk persoon op het gebied van meubeldesign. Je kunt een aantal van zijn beroemde stoelen, zoals de Y stoel kopen bij Illums Bolighus in Kopenhagen.

Islands Brygge havenzwembad

Buitenzwembaden

Islands Brygge

Islands Brygge

Top 10 attracties in Denemarken

Hieronder vind je de tien meest bezochte attracties van Denemarken. Alle topattracties waar je entree voor moet betalen of een vorm van ingangscontrole hebt, staan op deze lijst. Dus bekende attracties zoals de Kleine Zeemeermin, Nyhavn & Christiania staan niet op deze lijst.    

Nightlife in Copenhagen

Nachtleven in Kopenhagen

Mikkeller

Deense kroegen

Deense gastronomie

Betaalbare restaurants

Le Sommelier 

Adres: Bredgade 63-65, 1260 Kopenhagen 
Tel.: +45 33 11 45 15