Vissen in Denemarken

In Denemarken kun je overal goed vissen

West coast

De westkust van Jutland

Georganiseerde Vistochten

Wanneer je op volle zee wil vissen, zijn er veel mogelijkheden om een georganiseerde visreis in Denemarken ondernemen. Een van de populaire gebieden is de Oresund, de Grote Belt en de Kleine Belt. Voor de meer avontuurlijke en ervaren vissers heb je het Gele rif in Noord-Jutland. Vissen kun je in Denemarken het hele jaar door. Veel bedrijven verhuren visuitrusting en soms ook een kleinere selectie van haken, aas, enz.

Vissen in Denemarken

Visevenementen

Overzicht van evenementen die iets met vissen te maken hebben.  

Fiskevande i Danmark

Deense Viswateren

Denemarken behoort tot de beste landen van Europa voor wat betreft de viswatereren. Waar je ook verblijft in Denemarken, het viswater zal nooit ver weg zijn, ongeacht de visvorm die je graag uitoefent. Hier vindt je een aantal tips die een vistripje meer dan waard zijn!

Vissen in Denemarken

Vismogelijkheden in Denemarken

Coast fishing

Vissen in Denemarken: Kustvissen

Jysk competition 2014

Informatie over Denemarken

Vakantie-inspiratie

Denemarken is de ideale plek voor een zomervakantie. Witte zandstranden, authentieke dorpjes en de vele bezienswaardigheden zorgen voor een perfecte onbezorgde en stress-vrije vakantie met vrienden en familie.

Novasol holiday cottages

Win een reis naar Denemarken met JYSK!

Gratis verblijven in een NOVASOL vakantiehuis?

Dit jaar zou wel eens een heel leuk kerstcadeau onder jouw kerstboom kunnen liggen - een reis voor 4 personen in 2015 naar Denemarken! VisitDenmark biedt in samenwerking met JYSK en NOVASOL een weekverblijf aan in een uniek Deens vakantiehuis. Doe je elke dag mee met de wedstrijd, dan maak je 24 keer kans om te winnen! Op 27 december zal de winnaar van de hoofdprijs bekend worden gemaakt!

Hans Christian Andersen, Denmark

Het Denemarken van Hans Christian Andersen

Je zult de naam Hans Christian Andersen vast wel eens gehoord hebben en zijn karakters kennen zoals De Kleine Zeemeermin, Het Lelijke Eendje en De Nieuwe Kleren van de Keizer. Maar de vader van deze sprookjes was zelf ook een fascinerende persoon. Hij leefde een lang leven, kwam vaak aan het hof en werd erkend voor zijn grootheid. Treed in de voetstappen van Hans Christian Andersen en breng een bezoek aan deze sprookjesplekken in Denemarken. 

Panorama fietsroutes

Op ontdekking in de regio

Heb je behoefte aan gezonde ontspanning fiets dan eens door een streek met veel campings en vakantiehuizen. Zij liggen doorgaans in prachtige gebieden met veel bos, duin en blikken op meren of zee. Soms ietwat verscholen liggen de beste restaurants (kro’s) die grote culinaire geneugten bieden met aandacht voor de producten en geschiedenis van de regio.

Themaroutes

Themaroutes

Voor natuurliefhebbers

Panorama fietsroutes in West-Denemarken

Naast de nationale Westkust-fietsroute vanaf Rudbøl in het zuiden naar het noordelijke Skagen langs de westkust van Jutland, zijn 16 mooie Panoramafietsroutes uitgezet. Ze voeren door de mooiste natuur van Denemarken, langs interessante bezienswaardigheden en ‘verstopte’ stadjes, die alleen in de regio bekend zijn.

Panorama fietsroutes in Oost-Denemarken

Naast het Deense deel van de fietsroute Berlijn-Kopenhagen zijn tien bijzondere Panorama fietsroutes uitgestippeld. Ze voeren door prachtige natuur, langs interessante bezienswaardigheden en ’verstopte’ stadjes, die alleen in de regio bekend zijn.

Panorama fietsroutes

Life seems bigger on a bike!

Op fietstocht in Denemarken beland je meteen in natuurgebieden, waar de drukte van de steden en stadjes ver weg lijkt. In een rustig tempo kom je heel dicht bij de natuur. Je merkt de frisse wind in de haren, hoort de leeuwerik zingen en ruikt de bloeiende lindebomen.