Invasie van spinnen in LEGOLAND® Billund, Denemarken

Het Deense familiepark LEGOLAND in Billund, staat van 13 tot 21 oktober in het teken van Halloween. Naast pompoenen, heksen en spoken zullen duizenden spinnen het park innemen en het middelpunt vormen van diverse attracties en wedstrijden. Bezoekers kunnen ook pompoenen snijden voor het goede doel en luisteren naar griezelverhalen van Scooby Doo.
dinsdag, september 25, 2012

Ook dit jaar viert LEGOLAND Halloween met veel griezelig leuke activiteiten voor kinderen en hun ouders. Het Deense pretpark zal van 13 tot 21 oktober geteisterd worden door meer dan duizend spinnen. De harige, maar gelukkig ook vriendelijke, wezens zijn er in alle soorten en maten en zullen tevens het middelpunt vormen van veel activiteiten en wedstrijden. Daarnaast zijn er die week in het park volop heksen en spoken, een levende pompoen en Molly, het spinnenetende monster.

Griezelwedstrijden

Tussen de pompoenen en spinnenwebben kunnen bezoekers op jacht gaan naar Erna, de verdwenen spin. Er zijn wedstrijden spinneneitjes zoeken en spinnen bouwen van LEGO®. Ook is er een ‘Spinnenspookkasteel’ waar ouders met hun kinderen aan de hand moeten oppassen voor slapende skeletten en spinnenwebben in het haar.
In de donkere werkplaats van de tovenaar kunnen bezoekers spinnensouvenirs maken om mee naar huis te nemen als klein aandenken.

Spookverhalen van Scooby Doo

Geen Halloween zonder een echt griezelverhaal. Scooby Doo, bekend van televisie, vertelt grappige en gekke spookverhalen op het Halloween podium.
En tovenaar Merlijn treedt op in de magische Halloween goochelshow in de grot van de spin in DUPLO® land.

Pompoenen voor het goede doel

Ook dit jaar opent LEGOLAND zijn grote pompoentent met meer dan 5.000 pompoenen, waar kinderen en volwassenen samen hun eigen pompoen kunnen snijden of er een kunnen kopen om mee haar huis te nemen. De opbrengst gaat naar Merlijns Magische Toverstaf, een liefdadigheidsfonds dat helpt om gezinnen die het moeilijk hebben een onvergetelijke ervaring te geven. De opbrengst van vorig jaar ging naar een sprookjesachtige speelkamer op de kinderafdeling van het Kolding Ziekenhuis.

Dagprogramma

10 – 18 uur: Zoek de verdwenen spin Erna Edderkop – start in LEGOREDO Town.
10 – 18 uur: Kruip door het spinnenweb – bij LEGOLAND Outlet.
12 – 18 uur: Zoek de eitjes van de spin - in Knights Kingdom;
Bezoek de spinnenwerkplaats van de tovenaar - in Event Corner;
LEGO spinnenbouwwedstrijd - in Knight’s Kingdom;
Bezoek het Spinnenspookkasteel - in Miniborgen.
Kinderen jonger dan 6 jaar alleen onder begeleiding van een volwassene.
14 – 18 uur: Snijd of koop je eigen pompoen – in de tent bij het Familie Buffet.
De opbrengst gaat naar het liefdadigheidsfonds Merlijns Magische Toverstaf.
12/14/16/18 uur: Scooby Doo Schrik Show – op het Halloween podium.
13, 15 & 17 uur: Tovenaar Merlijns magische goochelshow – in de grot van de spin in DUPLO land.

Polar Land

Eerder dit jaar opende Polar Land, het 12.500 m² grote nieuwe gebied in LEGOLAND met als belangrijkste nieuwe attractie de Polar X-plorer, ’s werelds eerste achtbaan die een 5-meter vrije val combineert met een ritje tussen levende pinguïns.
Deze uitbreiding van het pretpark in Billund, ter waarde van omgerekend circa 10 miljoen Euro, is de grootste in de geschiedenis van LEGOLAND.

Meer informatie

Familiepark LEGOLAND ligt in het plaatsje Billund in het zuiden van Denemarken, op zo’n zevenhonderd kilometer van Utrecht en één uur vliegen vanaf Schiphol. Het park opende in 1968 en bestaat inmiddels uit zo’n zestig miljoen gekleurde LEGO-steentjes met zo’n 55 attracties, live shows, bioscoop, restaurants en de grootste LEGO-winkel ter wereld.
LEGOLAND Billund is dit seizoen geopend tot en met 28 oktober.

Het familiepark LEGOLAND vormt samen met Hotel LEGOLAND, vakantiepark Lalandia (sinds 2009) en het nabijgelegen safaripark GIVSKUD ZOO, het LEGOLAND Billund Resort.

Meer informatie over het pretpark LEGOLAND Billund:
https://www.visitdenmark.nl/legoland

Meer informatie over het complete LEGOLAND Billund Resort:
https://www.visitdenmark.nl/legolandresort

Share this page

Persbericht

Download in Word 

Beeldmateriaal

Halloween in LEGOLAND
Halloween in LEGOLAND 2
Halloween in LEGOLAND 3
Bekijk meer relevant beeldmateriaal in onze beeldbank

Koersinformatie

Per 1 januari 2012:

1 DKK = 0,13 EUR
100 DKK = 13,54 EUR

1 EUR = 7,43 DKK
100 EUR = 743,42 DKK 
 

Noot voor de redactie

Contactpersoon

Rebecca Lelivelt, Press & PR Manager, Postbus 266, 2300 AG Leiden,
Tel. 071 5233337, E-mail:
persdenemarken@visitdenmark.com

Beeldmateriaal
Foto’s, film- en videomateriaal is beschikbaar via de online perskamer of via www.visitdenmark.nl/beeldmateriaal. Lees aub vóór gebruik van beeld de voorwaarden.

Nieuws en inspiratie 
Meer nieuws, informatie en inspiratie over reisbestemming Denemarken via de online perskamer: www.visitdenmark.nl/pers

Over VisitDenmark
VisitDenmark, de officiële toerismeorganisatie van Denemarken, promoot het Deense eilandenrijk als vakantie- en zakenreisbestemming. Dit gebeurt via marketingactiviteiten in samenwerking met Deense en internationale partners binnen en buiten de toeristische sector. 
Het hoofdkantoor van VisitDenmark is gevestigd in Kopenhagen. Daarnaast zijn er marktkantoren in Noorwegen, Zweden, Duitsland, Groot-Brittannië, Italië, Nederland, Verenigde Staten, Japan en China. Tevens worden er B2B activiteiten uitgevoerd op groeimarkten zoals Rusland, Brazilië en Australië.

LEGOLAND® is jarig!

LEGOLAND® is jarig - 50 jaar! En dit wordt gevierd met nieuwe attracties en veranderingen in dit fantastische pretpark voor jong & oud.