Waddenzee

Nationaal Park Waddenzee

Een uniek nationaal park dat zich uitbreidt langs de westkust van Noord-Europa, met mooie open vlaktes en mooie mogelijkheden voor vogelspotters. 

Ecologische schatkamer

De Waddenzee is natuurlijk al bekend in Nederland, maar het gebied breidt zich helemaal uit tot Duitsland en Denemarken. In Denemarken is het gebied zelfs benoemd tot Nationaal Park en enkele delen van het gebied staan dan ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Je kunt gemakkelijk een dagtocht maken naar een uniek deel van de wadden bij Ho Bay, nabij Skallingen. Het is een onmisbaar uitstapje als je houdt van vogelspotten, wilde dieren en graag eens het droogvallen van het wad wilt meemaken. 

De natuur in het spel

Wanneer het water zich terugtrekt en de zeebodem wordt blootgesteld komen er talloze dieren tevoorschijn. De zandduinen in het Nationale Park zijn een erg populaire rustplaats voor zeehonden. In het voorjaar en de herfst kun je getuige zijn van de komst van enorme zwermen trekvogels. Je kunt een ongelofelijk natuurlijk fenomeen meemaken dat bekend staat als de Zwarte Zon. Duizenden spreeuwen verzamelen zich in de schemering en zorgen voor een prachtig donker patroon aan de hemel.  

Share this page

Interactieve kaart West-Atlantische trekvogelroute

Bekijk waar, wanneer en welke soorten vogels in het Deense Waddenzeegebied neerstrijken om uit te rusten van hun tocht op de West-Atlantische trekvogelroute.
Interactieve kaart