Panorama fietsroutes

Life seems bigger on a bike!

Denemarken is een klein, overwegend vlak land met tal van fietspaden, die leiden naar kleine, verborgen wonderen. Juist daardoor voelt het leven op de fiets hier imposant.

Op fietstocht in Denemarken beland je meteen in natuurgebieden, waar de drukte van de steden en stadjes ver weg lijkt. In een rustig tempo kom je heel dicht bij de natuur. Je merkt de frisse wind in de haren, hoort de leeuwerik zingen en ruikt de bloeiende lindebomen.

Je beleeft Denemarken in volle pracht en praal wanneer je over de fietspaden en kleine weggetjes van één van de 26 mooie Panoramaroutes fietst. Je fietst door de mooiste plekken van de Deense kusten. Je beleeft imposante uitzichten over het water en er openen zich weidse, adembenemende landschappen. Onvergetelijke kleinoden van de natuur, zoals de vogels en talrijke bessen in de bossen, de vliegformaties van vogels tegen strakblauwe luchten en de gevarieerde kleurenpracht van de bermen. Al deze kleine pareltjes, die je tegenkomt tijdens je fietstocht in Denemarken, maken een onvergetelijke indruk.

Zie Panoramaroutes Oost-Denemarken

Zie Panoramaroutes West-Denemarken

Share this page

Feiten

In totaal zijn er 26 bewegwijzerde Panorama fietsroutes in Denemarken. In Oost-Denemarken zijn er 10 en door West-Denemarken lopen 16 routes. De routes zijn stukken van de twee nationale fietsroutes langs de westkust van Jutland en het Deense deel van de Berlijn-Kopenhagen-route. De 26 Panoramaroutes variëren in lengte van 12 tot 44 km en zijn heel geschikt als dagtocht. De routes hebben een thema met de natuur en cultuurhistorische bezienswaardigheden als middelpunt. Het project wordt gesteund door het Europese fonds voor regionale ontwikkeling van de EU.