Panorama fietsroutes

Op ontdekking in de regio

De 26 Panoramafietsroutes zijn allemaal zodanig uitgestippeld, dat het rondritten zijn. Je kunt de tocht dus starten waar je wilt. Tevens gaan de meeste routes door populaire vakantiegebieden met vele ‘fietsvriendelijke’ overnachtingsmogelijkheden zoals kampeerplaatsen, vakantiehuizen, bed & breakfast enzovoort. Daarom hoef je nooit ver af te wijken van de dichtstbijzijnde Panoramaroute.

Heb je behoefte aan gezonde ontspanning fiets dan eens door een streek met veel campings en vakantiehuizen. Zij liggen doorgaans in prachtige gebieden met veel bos, duin en blikken op meren of zee. Soms ietwat verscholen liggen de beste restaurants (kro’s) die grote culinaire geneugten bieden met aandacht voor de producten en geschiedenis van de regio.
De geur van de talloze bloemen, het gezang van de vogels, nieuwsgierige koeien en de pas geplukte aardbeien in de boerdeijwinkel geven een extra cachet aan de fietstocht. Je voelt je vrij in de frisse lucht en een landschap, dat reikt tot de horizon.

Zoek naar campings

Zoek naar verhuurders van vakantiehuizen

Zoek naar Bed & Breakfast

Share this page

Feiten

In totaal zijn er 26 bewegwijzerde Panorama fietsroutes in Denemarken. In Oost-Denemarken zijn er 10 en door West-Denemarken lopen 16 routes. De routes zijn stukken van de twee nationale fietsroutes langs de westkust van Jutland en het Deense deel van de Berlijn-Kopenhagen-route. De 26 Panoramaroutes variëren in lengte van 12 tot 44 km en zijn heel geschikt als dagtocht. De routes hebben een thema met de natuur en cultuurhistorische bezienswaardigheden als middelpunt. Het project wordt gesteund door het Europese fonds voor regionale ontwikkeling van de EU.