Ribe VikingeCenter

Ribe VikingeCenter

Reis 1300 jaar terug naar de tijd waarin Vikingen de baas waren in Ribe. In het Ribe VikingeCenter zie je hoe de Vikingen vroeger woonden en werkten. Verken de authentieke omgeving van Ribe, de oudste stad van Denemarken. Er zit geen glas tussen jou en de Vikingen, dus maak kennis met de Vikingen en voel je zelf ook even een Viking voor een dag!

Een unieke ervaring

Ribe, de oudste stad van Denemarken en Scandinavië, vierde zijn 1300-jarig bestaan in 2010. Zo lang is het dan ook geleden sinds de Vikingen zich voor het eerst vestigden in de buurt van de rivier van Ribe, wat later een van de belangrijkste internationale handelsplaatsen van het Vikingtijdperk werd. In Ribe VikingeCenter vind je een unieke reconstructie van de belangrijkste archeologische vondsen in en rondom Ribe. Hier komt de geschiedenis echt tot leven!

Ribe VikingeCenter is een magische wereld, waar je het Vikingtijdperk kunt horen, aanraken, ruiken en zelfs proeven. Kinderen krijgen een Vikingcape om en kunnen de Vikingen helpen bij hun dagelijkse bezigheden. Neem plaats bij het haardvuur in de boerderij of voeder de dieren. Help de timmerman of oefen met boogschieten. Of bewonder de roofvogels van de valkenier. Ben je dapper genoeg? Meld je dan aan op de krijgerschool!

Internationale Vikingmarkt

Het seizoen opent ieder jaar met een internationale Vikingmarkt, een van de grootste en meest populaire in Denemarken. Honderden Vikings uit zowel Scandinavië als de rest van Europa reizen af naar Ribe voor een geweldige ervaring met hinnikende paarden, muziek, vechtende krijgers en natuurlijk een handelsmarkt. De Vikingmarkt wordt gevolgd door talloze evenementen en activititen waar je zelf aan mee kunt doen. Zo kun je jezelf voor even een echte Viking voelen!

Ribe VikingeCenter is een geweldige ervaring voor jong en oud. Kinderen, kleine soldaten en meiden die gek zijn van paarden hebben hier de tijd van hun leven. Ook handwerkers, geschiedenisliefhebbers en nieuwsgierigen beleven een topdag. Kortom, Ribe VikingeCenter zorgt voor een unieke belevenis voor het hele gezin. 

Feiten

Ribe ligt nabij het Nationaal Park Waddenzee, 50 kilometer ten noorden van de Deens-Duitse grens. Het werd gesticht door de Vikingen in het jaar 710 en is het oudste stadje van Denemarken en Scandinavië.

Ribe VikingeCenter ligt 2 kilometer ten zuiden van Ribe en is geopend van 29 april t/m 18 oktober 2013.
Ribe VIkingeCenter beschikt over het toegankelijkheidslabel.

Share this page

Evenementen in 2013

Lees meer over Ribe VikingeCenter en de evenementen op www.ribevikingecenter.dk
Volop inspiratie vind je op www.facebook.com/ribevikingecenter

29 april t/m 5 mei - Internationale Vikingmarkt
Zeven dagen lang staat Ribe VikingeCenter in het thema van een Vikingmarkt met ambachtslieden, krijgers, boogschutters, ruiters, muzikanten, narren en veel meer.

10 juni t/m 14 juni – Lammerenfestival
Kom en maak kennis met de schapen en lammeren op de Vikingboerderij.

26 juni – Viering van de Zonnewende
De zon staat hoog aan de hemel en de voorraadkast van de natuur barst van het voedsel. Dans en zing rond de Midzomerpaal!

1 juli t/m 14 juli – Vikingspelen
Viking spelen zijn erg leuk, het is een goede oefening om kracht, balans en behendigheid te oefenen. De Vikingen zullen je uitdagen om mee te strijden in specifieke gebeurtenissen. 

21 t/m 27 juli – Vikingen op IJslandse paarden
Het IJslandse paard is een directe afstammeling van de paarden die de Vikingen naar IJsland brachten in de 9e eeuw. Deze week kun je de IJslandse paarden ontmoeten en prachtige paardrijdshows bijwonen.

29 juli t/m 4 augustus – Vikingen op oorlogspad
Een gevecht is op komst! Meestal is Ribe VikingeCenter een rustige plek, maar deze week hebben een grote groep krijgers hun kamp opgezet bij de rivier.

21 augustus - Oogstfeest
Volop dans, zang en muziek tijdens de viering van de oogst!

14 t/m 18 oktober – Herfstactiviteiten
Talloze activiteiten tijdens de herfstvakantie! De kids kunnen deel uit maken van een Vikingfamilie en helpen met het huishouden. Loop eens binnen bij de timmerman of maak je eigen Ribe munt!