Vallø Castle

Cultuur en geschiedenis

Een regio vol met attracties: van kastelen en bloementuinen tot muurschilderingen en safariparken.

Kastelen

Zuid-Seeland is de perfecte regio om interresante kastelen en landhuizen te bekijken. Bezoek het kasteel Gavnø, ten zuiden van Næstved, en zie zijn mooie bloementuin en musea. Op het eiland Møn is het romantische kasteel Liselund zeker de moeite waard om te bekijken. Hier kun je tevens heerlijk wandelen door het grote park dat open is voor publiek, net als de indrukwekkende landgoederen Gisselfeld en Bregentved in de buurt van Haslev.

De beroemdste vrouw van Denemarken

Een van de bekendste vrouwen van Denemarken, Leonora Christina, stierf in de kathedraal in Maribo. Leonora was de dochter van koning Christian IV en werd 22 jaar lang gevangen gehouden door haar halfboer koning Frederik III, in De Blauwe Toren in Kopenhagen. Terwijl ze in de gevangenis zat schreef ze de meest indrukwekkende biografie van die tijd getiteld 'Jammers Minde'.

Avontuurlijke vakantie

Ben je op zoek naar avontuur, bekijk dan de wilde tijgers in Knuthenborg Safaripark of beleef een spannende dag in de meest populaire attractie van de regio, pretpark BonBonLand. Hier vind je talloze spannende achtbaan en leuke familieattracties.

Kunst

Op het landgoed Fulgsang worden regelmatig muziekevenementen gerganiseerd en kun je het Fulgsang Art Museum bezoeken met Deense kunst vanaf de 18e eeuw tot nu. Het museum is ontworpen door de Britse architect Tony Fretton. 

Unieke muurschilderingen

In veel kerken op Møn kun je muurschilderingen bekijken die dateren uit de 15e eeuw. De meeste zijn geschilderd door de Meester van Elmelunde, een onbekende schilder die de kerken in Fanefjord, Keldby en Elmelund heeft versierd met kleurrijke platen uit de Bijbel en uit het dagelijks leven. Meer muurschilderingen van deze raadselachtige schilder kun je bekijken in de kerken van Bogø, Nørre Alslev en Stubbekøbing.

Share this page