Aarhus - De culturele hoofdstad van Europa 2017

Aarhus is de tweede stad van Denemarken en de hoofdstad van Jutland. Aarhus ligt aan zee, bij geliefde vakantiegebieden zoals het Deense Merenhoogland en de streek Djursland, en is omringd door stranden en bossen. Met een mix van oud en nieuw, kunst en cultuur, gastronomie en architectuur én de natuur binnen handbereik is Aarhus een aantrekkelijke reisbestemming, voor zowel kinderen als volwassenen. Aarhus is niet voor niets een van de gelukkigste steden ter wereld en heeft het de bijnaam City of Smiles! 
In 2017 is Aarhus bovendien Culturele Hoofdstad van Europa en Europese Regio van de Gastronomie. Een citytrip of een dagtochtje vanaf je vakantieadres in Denemarken? Aarhus is zeker een bezoek waard! Benieuwd naar wat je er allemaal kunt doen? Bekijk hier het volledige programma.

Aarhus: Isbjerget

Aarhus Culturele Hoofdstad van Europa 2017

In 2017 is Aarhus de Europese Culturele Hoofdstad. Verheug je op een jaar vol evenementen en unieke culturele activiteiten!

Aarhus Cultuur

In 2017 is Aarhus Culturele Hoofdstad van Europa! Ontdek het Denemarken uit de tijd van H.C. Andersen in Den Gamle By,‘Your Rainbow Panorama’ op het dak van kunstmuseum ARoS of de nieuwe wijk Aarhus Ø. Het vernieuwde en veelgeroemde Moesgaard Museum (MOMU) is een must bij een bezoek aan de stad die 1200 jaar geleden werd gesticht door Vikingen.

Op 12 oktober 2016 werd het volledige programma bekend gemaakt!

Programma Aarhus Culturele Hoofdstad van Europa 2017

Aarhus Gastronomie

In 2017 is Aarhus Europese Regio van de Gastronomie! Aarhus telt diverse restaurants met Michelinsterren en Bib Gourmands. Ook zijn restaurants uit Aarhus opgenomen in de gerespecteerde White Guide en de Michelin Guide Nordic Cities.

Op diverse plekken kun je genieten van Smørrebrød, het klassieke Deense lunchgerecht. Natuurlijk zijn er in studentenstad Aarhus ook tal van gezellige eetcafés. Ontdek ook een van de (street)foodmarkten in Aarhus of proef de Deense keuken tijdens het jaarlijkse Food Festival.

Aarhus Europese Regio van de Gastronomie 2017

In 2017 is Aarhus Europese Regio van de Gastronomie. Verheug je op een jaar vol culinaire evenementen en smaakvolle activiteiten!

Djursland-Oost-Jutland-Denemarken

Djursland: kindvriendelijke streek vlakbij Aarhus

Vakantietip: Wil jij dit jaar met je gezin een bezoek aan Aarhus brengen? Verblijf dan in de kindvriendelijke streek Djursland op slechts 40 kilometer van Aarhus vandaan.

Skanderborg in het Merenhoogland

Silkeborg, Skanderborg & Ry: Merenhoogland

Wist je dat je geweldig kunt kamperen in het Merenhoogland? En een bijkomend voordeel is dat het gebied in de directe nabijheid is gelegen van Aarhus, Europese Culturele hoofdstad van 2017!