Historische stadjes en prachtige natuur

Funen

Historische stadjes en prachtige natuur

Funen - Odense & natuur

Funen (Fyn) is het op één na grootste eiland van Denemarken, gelegen tussen het eiland Seeland (het grootste eiland) en het vasteland van Denemarken (Jutland). Je ziet meteen waarom Funen het tuineiland van Denemarken wordt genoemd, met zijn zacht glooiende heuvels, boomgaarden en vakwerk boerderijen met rieten daken. De eilandengroep van Zuid-Funen is een geweldige plek om te verkennen. Hier vind je eilanden van vele maten, prachtige zeestraten, baaien en inhammen. Funen bereik je gemakkelijk door de Grote Beltbrug te nemen vanaf Seeland of de Kleine Beltbrug vanaf Jutland. Kleine bruggen en veerverbindingen brengen je naar de Zuid-Funense archipel. 

Zeilen in de omgeving van Zuid-Funen

Actief en genieten in de natuur

Als je wilt genieten van mooie natuur of lekker actief wilt bezig zijn, dan is Funen een prima eiland in het hart van Denemarken.

Ærøskøbing

6 gezellige stadjes op Funen

Van pittoreske havenstadjes langs de kust tot de historische stad Odense. Maak een mooie tocht over het eiland en beleef de unieke Deense cultuur.  

Funen, centraal gelegen eiland

Funen wordt ook wel de ”tuin van Denemarken” genoemd. Het landschap is heuvelachtig en je vindt hier veel mooie kastelen en boerderijen met prachtige tuinen en oude stadjes met vakwerkhuizen.

Kasteel Egeskov op Funen

Funen: Kindvriendelijk vakantie-eiland

Ga je met kinderen naar Funen? Lees hier wat je kan doen met kinderen op Funen.