West-Seeland

West-Seeland is het meest groene gedeelte van het eiland Seeland. Tijdens je ontdekkingsreis door de regio zul je een landschap vol tegenstellingen tegenkomen. Van groene heuvels en hoge kliffen tot stranden, kleine eilanden en lange Viking fjorden. Breng een bezoek aan de vele verschillende havenstadjes en pittoreske dorpjes in het binnenland. Geniet tijdens je verblijf van 1000 jaar geschiedenis in de meest indrukwekkende bisschopsstad Roskilde. Vergeet niet de Roskilde Kathedraal te bezoeken, een UNESCO Werelderfgoed locatie

Volg de speciale autoroute door West-Seeland!

Door de ideale ligging aan de Grote Belt is de kust van West-Seeland een van de meest rustige delen van het land. Dit maakt het gebied tot een perfecte gezinsvakantiebestemming.

Regiokaart van West-Seeland

Bewonder de collecties van grote kunstenaars die hun inspiratie uit de regio haalden en ontdek de talloze kastelen en forten.

Ontdek het heuvelachtige landschap van West-Seeland, oude grafheuvels en andere interessante overblijfselen uit het verleden. 

Ontdek het heuvelachtige landschap van West-Seeland en bezoek de historische grafheuvels en andere overblijfselen uit de geschiedenis. 

Handige feiten

Hoofdstad: Roskilde
Dichtstbijzijnde vliegveld: 
Kopenhagen
Afstand tot Kopenhagen:
Roskilde (31 km)
Slagelse (96 km)
Holbæk (66 km)
Kalundborg (10 2km) 

Share this page