Sorry if you notice any errors on this page - we're updating our design. Thanks for your patience!

Kopenhagen

Kom en laat je verleiden door Kopenhagen, de gezelligste hoofdstad van Noord-Europa. Drink een drankje in een gezellig café in Nyhavn, ga shoppen in de lange winkelstraat Strøget of geniet van een gastronomisch diner bij Noma. De veelzijdige stad Kopenhagen biedt voor ieder wat wils: kronkelende straatjes in de oude binnenstad, prachtige koninklijke paleizen, architectonische hoogstandjes en leuke familie-attracties. Spring op de fiets of maak een heerlijke wandeling door de stad!

Tips Kopenhagen

Kopenhagen is de hoofdstad van Denemarken en biedt talloze attracties en bezienswaardigheden. Of je er nu komt om te shoppen voor Deens design, de Kleine Zeemeermin te bewonderen of de terrasjes in Nyhavn te bezoeken, het is een geweldige stad voor ieder bezoek!

Værnedamsvej in Kopenhagen

Citytrip Kopenhagen

Kopenhagen is perfect voor een citytrip door haar karakteristieke wijken. Er is altijd wat te beleven op het gebied van gastronomie, design en shoppen.

Groen Kopenhagen

Denemarken was het eerste land ter wereld dat een milieuwet heeft ingevoerd, sindsdien heeft het milieu dan ook een grote rol gespeeld bij het invullen van de stad. De meeste inwoners pakken tegenwoordig de fiets om naar werk te gaan, in veel shops kun je biologisch eten kopen en het zwemwater is helder en schoon.

Fietsen in Kopenhagen

Fietsen in Kopenhagen

Welkom in de fietsstad van Scandinavië!

Kopenhagen met kinderen

Kopenhagen met kinderen

Wisseling van de wacht, kastelen, pretparken - in Kopenhagen zullen kinderen zich niet snel vervelen!

Shoppen in Kopenhagen

Kopenhagen is een compacte stad vol met winkels van alle soorten en maten. Van kleine boetiekjes en grote warenhuizen tot alle grote kledingmerken, Kopenhagen zal op het gebied van shoppen aan al je wensen voldoen!

Deense Design

Deens Design

Van prachtige architectuur tot de mooiste modemerken en meubelstukken.

Jazz Festival in Kopenhagen

Cultureel Kopenhagen

Cultuurliefhebbers zijn zeker op hun plek in de hoofdstad van Denemarken. In Kopenhagen vind je een uitgebreid cultureel aanbod. Van gloednieuwe operagebouwen tot eeuwenoude theaters, in Kopenhagen is altijd wat te beleven.

Handige feiten

Bevolking:
Kopenhagen - 1.199.224
Groot-Kopenhagen - 1.931.467

Oppervlakte:
Kopenhagen -  88.25 km² 
Groot-Kopenhagen - 3.030 km² 
Bevolkingsdichtheid- 6.200 inwoners per km²