Red Bull trials biker Kriss Kyle at Bølgen in Copenhagen
Zo ontdek je

Denemarken op een BMX

Kriss Kyle Camp Adventure

'Just another bike ride in Denmarken'

Red Bull BMX-pro, Kriss Kyle, zorgde voor het grote stuntwerk bij een aantal van onze highlights afgelopen zomer. Maar wij weten ook wel dat niet iedereen de onvolgbare tricks van Kriss heeft gezien. Gelukkig hadden wij een film crew die hem door heel Denemarken heeft gevolgd. Let op: Dit is genieten geblazen!  

Wil jij zelf (met of zonder BMX) Denemarken ontdekken?

Alle locaties in de Red Bull film met Kriss zijn (bijna allemaal gratis) te bezoeken. Lees hieronder hoe jij in de bmx-sporen kunt treden. 

 

 

Paragliden op Løkken strand in Noord-Jutland

Foto: Red Bull Media House

The Classic Wonders

Kriss fietste over een grote en een kleine versie van Nyhavn. Onze wondertjes komen echt in allerlei groottes. Beide locaties in Kopenhagen en LEGOLAND® behoren tot de populairste locaties in Denemarken. 

Kleurrijk Nyhavn in Kopenhagen

Foto: Donna Sandahl Sørensen

Iedereen houdt van Nyhavn! En bezoekers aan de kleurrijke haven in Kopenhagen werden getrakteerd op een ware show van Kriss. (NotirieJe kunt Nyhavn veel beter vanaf het water bekijken in een rondvaartboot!) 

LEGOLAND® Billund Resort

Foto: Esben Zøllner Olesen/Red Bull Media House

Kriss kreeg een eigen LEGO® figuurtje, nadat hij zijn kunsten had laten zien in LEGOLAND®.

 

The Very Big Wonders

Dit zijn de locaties waar Kriss graag af of op wilde springen. Jij hoeft er alleen maar op te lopen om van het uitzicht te genieten. 

De bekende vuurtoren in Jutland

Dit klinkt misschien een beetje raar: maar Rubjerg Knude is nog niet zo lang geleden verplaatst... op rolschaatsen(!).

De Forest Tower in de achtertuin van Kopenhagen

Kriss maakter een extreme locatie van, maar Forest Tower is eigenlijk een lang omhooglopend wandelpad. Op de top van deze toren kun je genieten van een fantastisch uitzicht.

De witte kliffen van Møns Klint

Ja, wij hebben grote witte kliffen. En je kunt deze op allerlei manieren bewonderen; vanaf het water, op een bmx-fietsje of op een paard. Kriss ging natuurlijk niet voor het paard.

The Everyday Wonders

Kriss heeft allerlei 'hidden gems' ontdekt tijdens zijn avontuur door Denemarken. De locaties hieronder zijn misschien onbekend buiten Denemarken, maar voor de Denen zijn dit de spots die een deel zijn van hun dagelijks leven. 

Godsbanen, Aarhus

Dit is een culture hotspot voor workshops en optredens met een panorama-achtig dak. Deze locatie is één van de favoriete hangouts voor de lokale bevolking in Aarhus.

Het oudste pretpark ter wereld

Kriss heeft de achtbaan in Bakken, het oudste pretpark ter wereld(!), uitgeprobeerd. Op zijn BMX-fiets.

The Architectural Wonders

Kriss heeft zijn bandsporen achtergelaten op deze drie mooie architectonische wonderen in Denemarken. In de film laat hij het vanuit zijn eigen unieke invalshoek zien. 

Maritime Museum of Denmark (Noord-Seeland)

De lijnen en heuvels van het mooie 'Maritime Museum of Denmark', ontworpen als een boot onder de grond, was de perfecte spot voor Kriss.

Denmark's National Aquarium, Den Blå Planet

Op het dak van Denmark's National Aquarium (Den Blå Planet) landde Kris een fantastische trick terwijl hij kon kijken over de Øresund.

The Wave (Bølgen)

Deze architectonische schoonheid wordt normaal gebruikt als een platform waar je vanaf het water in kan springen. Kriss had andere gedachten....

Achter de Schermen: 'Waiting for Sharks'

In de achter de schermen film 'Waiting for Sharks' kun je zien hoe de film RIDE 'The Land of Everyday Wonder' tot stand is gekomen. 

Achter de Schermen van RIDE 'The Land of Everyday Wonder'

Foto: Red Bull Media House

Hoe Kriss door Denemarken reisde...

Zo nu en dan had Kriss hulp met transport nodig om zijn reis door Denemarken te kunnen voltooien.

 

Nordic Seaplanes

Foto: Esben Zøllner Olesen/Red Bull Media House

Je kunt jezelf verwennen met een snelle verbinding tussen Kopenhagen en Aarhus met Nordic Seaplane. Zij vertrekken vanaf de havens van beide steden.

Island Ferry IDA

Foto: Esben Zøllner Olesen/Red Bull Media House

Je kent het misschien wel. Het pondje over vaart voor je neus weg. Geen probleem voor Kriss die springt er gewoon nog even op. 

Wie is Kriss Kyle?

Foto: Esben Zøllner Olesen/Red Bull Media House