Architectuur in Kopenhagen

Architectuur in Kopenhagen

Zie het beste van de oude en nieuwe architectuur in de bruisende stad Kopenhagen.

Designstad van groot formaat

Kopenhagen is een relatief kleine stad, maar is groot op het gebied van architectuur, Deense designers en de wens om gebouwen zowel mooi als duurzaam te maken. De stad is tevens de thuisbasis van enkele van de grootste wereldnamen op het gebied van design. In 2008 heeft het Britse designtijdschrift Monocle Kopenhagen uitgeroepen tot beste designstad ter wereld.

Grote internationale namen

Naast talenten van eigen bodem, hebben ook internationaal geronommeerde architecten hun stempel gedrukt op een aantal bezienswaardigheden in Kopenhagen. Sir Norman Foster heeft onlangs het olifantenverblijf in Copenhagen Zoo ontworpen en Iraanse architect Zaha Hadid was verantwoordelijk voor het nieuwe design van het Ordrupgaard kunstmuseum. Wandel door de straten van Kopenhagen en bewonder nog meer grote gebouwen ontworpen door architecten van wereldklasse.

Luxe genieten in een design- of boetiekhotel

Voor liefhebbers van mooie dingen beschikt Kopenhagen over een grote selectie van bekende en veelbelovende design- en boetiekhotels. Deze hotel bieden je unieke, luxe kamers met aller erop en eraan. Bijvoorbeeld Hotel Alexandra, dit is het enige Deense retro designhotel in Kopenhagen. 

Naast de Deense designklassiekers, zijn er veel nieuwe hotels die een uniek verblijf bieden en hard aan de weg zijn om hun naam te vestigen in de populaire design- en boetiek hotelsector. Diverse hotels zijn ingericht met prachtige meubels die speciaal voor hen ontworpen zijn. 

Van het luxeuze nieuwe Nimb Hotel in Tivoli Gardens tot het populaire Hotel Sankt Petri, een ontmoetingsplaats van de sterren, is er genoeg keus om jezelf te trakteren op een uniek verblijf in een designhotel in Kopenhagen.  

Het eerste designhotel ter wereld

Het Radisson Blu Royal Hotel in Kopenhagen staat bekend om het eerste designhotel ter wereld. Het hotel werd in 1960 door zowel van binnen als van buiten ontworpen door architect Arne Jacobsen. Kamer 606 is nog steeds op de originele wijze ingericht met de meubels van toen. 

De wijk Carlsberg

De historische Calsberg fabriek in Valby, Kopenhagen, is ondanks dat de productie van het bier ergens anders plaatsvindt, nog steeds te bezoeken. Snuif de sfeer van de bijzondere lokatie op. Binnenkort zal echter alles hier veranderen. 

Over niet al te lange tijd krijg je de mogelijkheid om het Carlsberg Brand and Experience Center te bezoeken dat de naam The Brewhouse draagt. Er zijn inmiddeld al een aantal indrukwekkende plannen voor het centrum onthuld. In het centrum zal naast een dakterras met bar ook een zwembad met wellness center, klimmuur, discotheek en museum te vinden zijn. The Brewhouse is onderdeel van een groter plan om de hele wijk de vernieuwen.  

Ørestad

Ørestad is een van de nieuwste wijken van de stad en bestaat uit een mix van experimentele woningen en uniek ontworpen attracties. Bella Sky is een echte highlight in dit stadsdeel - een wit gedraaid hotel met uitzicht op het Bella Centre, het grootste conferentiecentrum van Scandinavië. Architect Bjarke Ingels (link naar onze gids voor architecten) heeft in de omgeving een aantal gebouwen ontworpen die echt in het oog springen, zoals het 8 House en de bergwoningen. 

Ørestad ligt niet ver van Copenhagen Airport en bovendien stap je zo de natuur in. Ørestad ligt aan de rand van de natuurgebieden Amager Fælled en Kalvebod Fælled. Voor een dagje zonnen is Amager Strand ook vlakbij, en alles is gemakkelijk met het openbaar vervoer te bereiken vanaf het centrum van Kopenhagen. 

Lees meer over Kopenhagen

 

Share this page