Royal Copenhagen

Koninklijk Kopenhagen

In Kopenhagen liggen talloze indrukwekkende koninklijke kastelen en standbeelden die je gemakkelijk te voet of op de fiets kunt bezichtigen.

Het paleis van de Deense koninklijke familie

De Deense koninklijke familie woont 's winters in Amalienborg Palace, op korte loopafstand van Kongens Nytorv.  Amalienborg Palace bestaat uit 4 paleizen die rondom een plein zijn gebouwd. Dit plein is vrij toegangelijk voor publiek, je kunt dus erg dichtbij het Deense koningshuis komen. Prinsen en prinsessen rijden vaak in en uit, en als je mazzel hebt kun je zelfs een glimp opvangen van Koningin Margrethe II. Ga op de foto met de koninklijke wacht, maar verwacht niet dat ze glimlachen! 

Wisseling van de Wacht

Elke dag om 12.00 uur marcheert de Koninklijke Wacht van Rosenborg Castle door de stad naar Amalienborg Palace, klaar om hun plek in te nemen voor de deur van de koningin. Je kunt ze in actie zien tijdens hun route langs Bredgade, nabij Kongens Nytorv.

Meer koninklijke attracties

Aan de overkant van Amalienborg Palace staat de indrukwekkende Marmor Kirke (Marmeren Kerk), de grootste koepelkerk van Scandinavië. Andere koninklijke plekken die je in de stad kunt bezoeken zijn onder andere de koninklijke ontvangstkamers in het huidige parlement, Christianborg Palace. Ook kun je een bezoek brengen aan de Onze Lieve Vrouwe Kerk van Kopenhagen, hier vonden veel koninklijke gebeurtenissen plaats, zoals de huwelijksvoltrekking van de kroonprins. 

Rosenborg Castle

Bezoek de thuishaven van de Deense kroonjuwelen in het adembenemende Rosenborg Castle. Dit mooie kasteel ligt in het meest populaire park van Kopenhagen, King's Garden (Kongens Have). Rosenborg is een prachtig voorbeeld van de renaissance architectuur in het hart van de stad. Bovendien is het park een heerlijke locatie om te genieten van een zomerse picknick in het gras! 

Het huis van Hamlet en de koninklijke begraafplaats

Wil je iets meer zien van de koninklijke geschiedenis? Breng dan een bezoek aan Roskilde Cathedral, UNESCO Werelderfgoed en begraafplaats van de Deense koninklijke familie, en Kasteel Kronborg in Elsinore (Helsingør), de fictieve woning van Hamlet. Beide zijn gemakkelijk te bezoeken tijdens een korte dagtocht vanuit Kopenhagen.  

Share this page

Video: Deense kastelen