Piraten rollercoaster at amusement park Djurs Sommerland, Aarhus Region

Deense achtbaan in top 50 van de wereld

26.2.2021
Foto: Djurs Sommerland

‘Piraten’ in Djurs Sommerland bestijgt als enige Deense achtbaan de top 50 van beste achtbanen ter wereld. Het is de snelste en langste achtbaan van Denemarken in het grootste zomerpark van Scandinavië. 

 

'Piraten' (De Piraat) met een topsnelheid van 90 km per uur, een hoogte van 32 meter en een lengte van 755 meter heeft de 48ste positie weten te bemachtigen in de internationale achtbanen verkiezing van Coaster Bot. In deze poll werden 1.211 achtbanen door 2.700 achtbaanliefhebbers beoordeeld, afkomstig uit 46 landen met 40 verschillende nationaliteiten.  

"Wij zijn er trots op dat wij hier in Djurs Sommerland een achtbaan hebben dat zo goed presteert op internationale niveau, tussen zoveel gerenommeerde achtbanen. Internationaal gezien zijn er meer die hoger of sneller zijn. Toch blijkt onze achtbaan spectaculair genoeg en heeft het een positieve indruk weten achter te laten bij de kiezers. Wanneer wij kijken naar de top 50, dan is het duidelijk dat er is gestemd door achtbaanliefhebbers die de hele wereld over hebben gereisd en veel verschillende achtbanen hebben uitgeprobeerd. Dit maakt de positie van 'Piraten' voor ons daarom nog indrukwekkender," vertelt directeur Henrik B. Nielsen van Djurs Sommerland. 

Djurs Sommerland ligt in Nimtofte, aan de oostkust van Jutland in de regio Djursland. Het zomerpark is geschikt voor zowel sensatiezoekers als voor families met kinderen. Er is een groot aquapark en speciale themagebieden verwijzen naar de verschillende wereldculturen met attracties variërend van draaimolens tot speeltoestellen voor de allerkleinsten. Djursland heeft naast het zomerpark ook een kustlijn van 250 km, het Nationalpark Mols Bjerge en pittoreske havenstadjes, zoals Ebeltoft en Grenaa, en ligt op nog geen uurtje rijden van Aarhus, de tweede stad van Denemarken. 

Top 50 Coaster Bot:
https://coasterbot.com/votecoasters-results2020

Download beeldmateriaal:

Piraten (hoofdbeeld)

Press images Djurs Sommerland