Deense regering stimuleert toerisme met ‘zomerpakket’

3.7.2020
Foto: Your rainbow panorama, Olafur Eliasson, 2006 - 2011, ARoS Aarhus Art Museum. Photo: Robin Skjoldborg.

Vakantie vieren in Denemarken wordt een stukje voordeliger deze zomer. Met de introductie van een ‘zomerpakket’, geïnitieerd door de Deense regering, wordt de toerismebranche een handje op weg geholpen met kortingen voor (culturele) uitjes en binnenlandse ferry overtochten. 

De Deense regering investeert deze zomer 700 miljoen Deense Kronen (omgerekend ongeveer 94 miljoen Euro) in een ‘zomerpakket’ met als doel de Deense toerismebranche een boost te geven na maanden van stilstand door het coronavirus (COVID-19).

Het ‘zomerpakket’ bevat verschillende initiatieven om het eiland- en cultuurtoerisme te stimuleren. Zo wordt het voor voetgangers en fietsers mogelijk om binnenlandse ferry overtochten naar de kleinere Deense eilandjes Fanø, Ærø, Læsø en Samsø in de maand juli gratis te bereiken. Voor autoreizigers is er in de maanden augustus en september een gereduceerd tarief voor tickets naar dezelfde eilandjes, alsook de route Ystad-Rønne naar Bornholm. Tussen 27 juni en 9 augustus (Deense zomervakantie) geldt een korting van vijftig procent voor culturele uitjes. Hieronder vallen onder andere musea, theaters, dierentuinen en concerten.

Deense maatregelen 

Sinds zaterdag 27 juni mogen ook Nederlandse toeristen vakantie vieren in Denemarken. Om in Denemarken te kunnen verblijven geldt een minimum verblijfsduur van zes overnachtingen. Deze mogen ook op verschillende locaties aaneengesloten worden geboekt. De boekingsbevestiging(en) moet kunnen worden aangetoond. Het advies is om een minimale onderlinge afstand van 1 meter aan te houden in openbare ruimtes. Het dragen van een mondkapje is niet verplicht. De Deense brancheorganisatie voor hotels en restaurants HORESTA heeft een ‘Safe to Visit’ beleid opgesteld. Alle bedrijven die dit logo voeren geven hiermee aan te voldoen aan de aanbevolen veiligheidsmaatregelen.

Voor alle actuele reisinformatie over veilig reizen en beschermings- en hygiënemaatregelen in Denemarken: 

www.visitdenmark.nl/denemarken/diverse/coronavirus
www.visitdenmark.com/denmark/travel-essentials/safe-travel-denmark