Robèrt van Beckhoven in Reisgenøten

Dieuwertje Blok met nieuw tv-programma ‘Reisgenøten’ in Denemarken

22.12.2020
Author: Tatjana Marck
Foto: © Leonie Berkenbosch

Zij kende alleen nog maar Kopenhagen, maar inmiddels heeft Dieuwertje Blok heel Denemarken doorkruist voor het nieuwe tv-programma ‘Reisgenoten’. Samen met 6 bekende Nederlanders leert zij op zes verschillende locaties niet alleen de lokale hoogtepunten, maar ook haar reisgenoten kennen.

“Het was een feestje om te doen. Ik was er volkomen blanco in gestapt, ook niet met het idee ik moet per se alles mooi gaan vinden. Maar ik werd gewoon heel erg blij verrast door het land. Misschien had ik wel verwacht dat ik het saaier zou vinden, maar dat vond ik helemaal niet. En ik ben mij er weer meer van doordrongen hoe ontzettend ik toch van ruimte en natuur houd. Ik heb echt vreselijk genoten en ik heb met iedereen wel bijzondere dingen meegemaakt. Dat is volgens mij ook wel te zien.”, vertelt Dieuwertje enthousiast.

Hygge, natuur, lekker eten en persoonlijke verhalen

In het nieuwe tv-programma ‘Reisgenøten’ ontvangt tv presentatrice Dieuwertje Blok zes bekende Nederlanders in Denemarken. Samen ontdekken ze de lokale natuur, het lekkere eten en reflecteren zij ondertussen op hun leven, carrière en de gebeurtenissen die hen door de jaren heen gekenmerkt hebben. Voor iedere gast is de locatie vooraf zorgvuldig uitgekozen, zodat deze zoveel mogelijk bij de gast aansluit. De ontspannen sfeer die hieruit voortvloeit, biedt ruimte voor intieme gesprekken.
 

6 afleveringen, 6 persoonlijkheden

De eerste aflevering start met Carry Tefsen in Skagen, Noord-Jutland. Ze is al 50 jaar een ster op toneel, in film en op tv. Ze begon als revuedanseres en groeide uit tot een van de bekendste actrice van ons land. Haar enorme passie voor schilderkunst brengt haar naar een plek waar de schilderkunst een eeuw geleden floreerde.

Twan Huys is een van de bekendste journalisten op de Nederlandse televisie en ‘onze man’ in de Verenigde Staten, toen hij daar voor NOVA werkte als correspondent van 1999 tot 2007. Terug in Nederland presenteerde hij het actualiteitenprogramma Nieuwsuur en ontving beroemde gasten voor hij begon aan het programma BUITENHOF. Maar wat doet hij het liefst naast al die journalistiek? Nou simpel, Wandelen! Samen met Dieuwertje verkent hij de heuvels van Rebild Bakker in Noord-Jutland.

Leontien van Moorsel werd niets voor niets verkozen tot beste Nederlandse renner aller tijden. Ze won 6 keer een plak op de Olympische spelen, waarvan 4 keer goud! Ze had een podiumplek bij talloze kampioenschappen, werd 6 keer uitgeroepen tot sportvrouw van het jaar en had 12 jaar lang het werelduurrecord op haar naam staan. In Zuid-Jutland fiets zij een deel van de Tour de France, die in 2022 in Denemarken zal starten.

De altijd gezellige Robèrt van Beckhoven kreeg het vak met de paplepel ingegoten in de bakkerij van zijn opa en vader in Noord-Brabant. Hij is idolaat van zijn vak en werd bij het grote publiek bekend als jurylid van ‘Heel Holland Bakt’. Maar misschien wel belangrijker, hij is de enige bakker in Nederland die de titel "Meester Patissier" en "Meester Boulanger" draagt! In Zuid-Jutland maakt hij kennis met de traditionele Zuidjutse Koffietafel en mag hij ook zelf aan de slag met verse ingrediënten.

Maik de Boer is een echte stadsjongen! Zijn carrière begon bij komedieseries ‘Oppassen!’ en ‘Zeg ‘ns Aaa’ en hij was verantwoordelijk voor de styling van onder andere Astrid Joosten, Jack Spijkerman en zorgt ervoor dat hij zelf altijd tot in de puntjes is verzorgd. Tegenwoordig is Maik lifestyle-deskundige. In Zuid-Seeland treedt hij buiten zijn comfortzone als Dieuwertje hem uitdaagt voor een tochtje met de kano.

De 12-jarige Ronald Giphart tekende stripboeken maar besloot zich te richten op de literatuur. Zijn romans ‘Ik ook van jou’, ‘Phileine zegt Sorry’ en ‘Ik omhels je met duizend armen’ werden grote successen en met evenveel succes verfilmd. Recent verscheen zijn laatste roman ‘Alle Tijd’. Naast romans schrijft hij samen met zijn vrouw ook kookboeken! Op het vruchtbare eiland Lolland leert Ronald de lokale en duurzame producten kennen, die hij samen met Dieuwertje zal bereiden.

Laatste in de reeks

‘Reisgenøten’ is de derde en laatste tv-productie binnen de strategische samenwerking tussen VisitDenmark Nederland en Bureauvijftig, welke in 2018 begon. Samen met tv-zender ONS zijn inmiddels drie tv-programma's in Denemarken opgenomen voor de doelgroep 50+.

Mette Rodenhuis-Carlsen, Market Director bij VisitDenmark Nederland: “Wij zijn ontzettend trots op de tv-producties die wij samen met Bureauvijftig en onze Deense partners tot stand hebben gebracht. De samenwerking begon in 2018 met de 7-delige serie ‘Ouwe Jongens Smørrebrød’ gevolgd door 8 afleveringen van ‘Love for the Campsite’ in 2019. ‘Reisgenøten’ maakt het cirkel compleet met 6 afleveringen in een markt waarin televisie nog steeds een belangrijke rol speelt binnen de 50+ doelgroep. Alle programma’s zijn in totaal ruim 600.000 keer bekeken per aflevering. Zelfs als is televisie niet langer het enige audiovisuele medium, het neemt nog steeds een belangrijke rol in bij deze doelgroep.”

De zes afleveringen zijn bij drie verschillende bestemmingen opgenomen. De regionale toerismeorganisaties VisitNordjylland, Destination Sønderjylland, VisitSydsjælland og Møn, VisitLolland-Falster en de veerdienst Scandlines droegen bij met tips, lokale activiteiten en overnachtingsplekken.

Meer informatie

De eerste aflevering is te zien vanaf zaterdag 2 januari 2021 bij tv-zender ONS.
www.visitdenmark.nl/reisgenoten
www.bureauvijftig.nl