Nieuwe Routiq fietsatlas Deense fietsroutes

Nieuwe Routiq fietsatlas zet 180 Deense fietsroutes op de kaart

10.10.2022
Author: Tatjana Marck
Foto: Routiq.com

Denemarken krijgt met de nieuwe Routiq fietsatlas voor het eerst een fietsrouteboekje dat het hele land bestrijkt.

180 nationale, lokale en regionale fietsroutes zijn in één handig overzicht samengebundeld en kunnen middels QR-codes online worden geraadpleegd of via de Routiq app worden gedownload. De fietsatlas is in vier talen opgesteld - Deens, Duits, Nederlands en Engels - en kan vanaf 1 november worden besteld.

Inspiratie voor fietsroutes 
Van de Deense Waddeneilanden en de Noordzeekust tot aan de Oostzee met de vele eilanden, de Deense fietsatlas biedt fietsliefhebbers een gemakkelijk overzicht van de mooiste fietsroutes van Denemarken. Iedere route wordt met de Deense benaming aangeduid en is voorzien van informatie over de afstand, duur, hoogteverschil en calorieverbruik. Zo kan iedere gebruiker een route uitzoeken passend bij zijn of haar wensen. Zodra de QR-code is gescand, verschijnt online de beschrijving en kunnen de GPX-coördinaten worden gedownload. Tegen een meerprijs kunnen deze ook offline worden gebruikt in de Routiq app. 

Jeroen van der Pasch, Sales Manager bij Route.nl: “Als grootste uitgeverij van gedrukte (fiets)routekaarten, zijn wij altijd op zoek naar strategische samenwerkingen met partijen die fietsen graag op de kaart willen zetten. Zo hebben wij Nederland, België en Duitsland al in ons portfolio. Denemarken is hier als laatste aan toegevoegd. Het land heeft een rijke fietshistorie en heeft in de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in de fietsinfrastructuur. Het leek ons daarom een logische stap om samen met VisitDenmark een product op de markt te brengen dat als verzamelbundel dient voor de vele fietsroutes. Wij zien dat sinds onze samenwerking de Deense routes al ruim 30.000 keer zijn bekeken en wij geloven dat de nieuwe fietsatlas een inspiratiemiddel zal worden voor fietsliefhebbers die op zoek zijn naar mooie nieuwe routes in het buitenland.” 

Fietsbestemming Denemarken 
2022 is een succesvol jaar voor het Deense fietstoerisme. Niet alleen vond de start van de Tour de France plaats in Denemarken en won de Deen Jonas Vingegaard de Tour. De Deense Ministerie van Infrastructuur heeft 2022 bovendien uitgeroepen tot ‘Het Jaar van de Fiets’ en opgevolgd met een investering van in totaal 450 miljoen Euro ten behoeve van een nieuwe fietsinfrastructuur. 

Mette Rodenhuis-Carlsen, marktdirecteur van VisitDenmark Nederland: “Jaarlijks bezoeken ruim 1 miljoen buitenlandse toeristen ons eilandenrijk, waarvan een deel ook afkomstig uit Nederland. Door onze samenwerking met Route.nl en de input van Deense bestemmingen konden wij de vele mooie fietsroutes die ons land rijk is bundelen in één overzichtelijk fietsrouteboekje. Door de fietsatlas in vier talen uit te geven is deze samenwerking bovendien naar een internationaal niveau getild.” 

Meer informatie 
De Routiq fietsatlas is vanaf 1 november te koop via de webshop van Route.nl en Amazon.nl voor €29,95. Het is in vier talen beschikbaar: Deens, Duits, Nederlands en Engels. Het boek is uitgegeven in A5-formaat met 195 pagina’s aan fietsroutes. De kaarten zijn op schaal van 1:80.000.

Download beeldmateriaal
Cover fietsatlas
Binnenwerk fietsatlas