Drone photo of Grenen in Skagen, North Jutland

VisitDenmark start met vernieuwde branding: 'The Land of Everyday Wonder'

18.2.2020
Author: Tatjana Marck
Foto: Dennis Lundby

Het gewone omtoveren tot een alledaags wonder, ‘The Land of Everyday Wonder’. Deze prachtige en doeltreffende boodschap van VisitDenmark vormt het hart en ziel van de vernieuwde branding en huisstijl.

Vleugje magie in het gewone

In onze dagelijkse bezigheden wordt onze tijd opgeslokt door een overvolle agenda, waarbij we vaak vergeten stil te staan en weinig aandacht hebben voor de kleine wonderen om ons heen. In Denemarken verstaan ze de kunst om speelsheid en een vleugje magie aan de dagelijkse activiteiten toe te voegen. Het is die Deense gedachte waarbij het ogenschijnlijk ‘gewone’ wordt omgetoverd tot een alledaags wonder dat VisitDenmark wil inzetten om het vakantieland bij de Nederlandse toerist onder de aandacht te brengen.

Mette Rodenhuis-Carlsen, Market Director van VisitDenmark: “Eindelijk hebben we een concept gevonden dat weergeeft wat Denemarken en de Denen zo bijzonder maken voor de Nederlandse toerist. Wij hebben weliswaar geen overweldigende fjorden of bergen en ook geen Eiffeltoren. Het zijn juist de kleine simpele dingen in het leven waar de Denen iets bijzonders van weten te maken. We behoren niet voor niets tot een van de landen met de gelukkigste mensen ter wereld. Dit bijzondere en unieke Deense gevoel kunnen we nu met heel Nederland delen via onze nieuwe branding.”

Door alle activiteiten rondom marketing en communicatie in een verfrissend nieuwe look & feel naar buiten te brengen, is het doel om dit unieke Deense gevoel door de vernieuwde branding tot uiting te laten komen. Voor de collega’s in de toerismebranche is dit een moment om mee te genieten en zich te laten inspireren door de levensstijl van ‘The Land of Everyday Wonder’.

 

Meer dan een lijstje afvinken

Mensen houden van lijstjes. Met name lijstjes van plekken die je bezocht moet hebben zijn populair. De meest ultieme is die van de 7 wereldwonderen. Er bestaan veel variaties op en daar is nu een nieuwe lijst aan toegevoegd, die van de 7 ‘Wonders’ van VisitDenmark. Deze lijst gaat voorbij de grote attracties en brengt je dichter bij de gewone dagelijkse dingen die van Denemarken zo’n unieke vakantiebestemming maken. 

Wonder #1: Ons eten

Van gerechten van wereldklasse tot aan lokale favorieten, Deense chefs hebben de laatste jaren de grenzen van de eetcultuur verlegd. Laat je verrassen in een van de vele street food eetgelegenheden verspreid over het hele land of boek een tafel bij een van ’s werelds beste restaurants.

Wonder #2: Onze cultuur

Vraag een Deen niet om hygge uit te leggen. Je moet het ondergaan. Het begint met de kleine alledaagse dingen, zoals het opsnuiven van de sfeer in cafés of een gezellig gesprek met vrienden. Praat met Denen. Ga waar de Denen gaan en ga dan - als je er bij wil horen - met de fiets. Dan zie je meer en geniet je van alles om je heen.

Wonder #3: Onze natuur

De natuur is op zich al een aaneenschakeling van wonderen en een Deen is een gelukkig mens, want er is veel natuur in Denemarken. Velden vol golvend graan, kilometers strand aan de pittoreske kust, indrukwekkende kliffen, duinen om in te verdwalen, sprookjesachtige bossen en vele (onbewoonde) eilandjes waar je je even kunt losmaken van de dagelijkse zorgen.

Wonder #4: Onze geschiedenis

Denen hebben hun portie dramatische historische gebeurtenissen zeker gehad. Denk aan de Vikingen en het koningshuis. Wie door de geschiedenis wandelt, ontdekt de wonderen van het verleden en blaast ze nieuw leven in.

Wonder #5: Onze kustlijn

Waar anders dan aan de kust kun je het hele jaar door je hoofd leegmaken en ruimte creëren voor kleine wonderen? Je bent in Denemarken nergens verder dan 52 kilometer van zee verwijderd en voor wie van eilanden houdt, we hebben er 400.

Wonder #6: Onze creaties

Denen zijn maar wát trots op hun creaties (en ze zijn er ook écht goed in). Denk aan iconische gebouwen, wereldberoemde meubels en zelfs pretparken van LEGO blokjes. De eenvoud en schoonheid van Deens design is in alle aspecten van het dagelijkse leven verweven.

Wonder #7: Onze buurten

Klein is fijn wat betreft Deense steden. De vele attracties en beroemde bezienswaardigheden liggen dicht bij elkaar en zijn daardoor gemakkelijk te voet of per fiets te bereiken. Ook de pittoreske dorpjes aan de kust wachten om ontdekt te worden.