Vakantiehuis in Denemarken

Vakantiehuis in Denemarken

Een gemiddeld vakantiehuis (of sommerhus, zoals de Denen hun vakantiehuis ook wel noemen) beschikt over 4 tot 6 bedden. Maar er zijn natuurlijk ook grotere huizen te vinden. Deze liggen vooral langs de westkust van Denemarken, waar vakantiehuizen ruimte bieden aan tot soms wel 12 personen. Deense vakantiehuizen liggen verspreid door het hele land. Het meerendeel hiervan is te vinden in de regio's Noord-Jutland en West-Jutland en op de eilanden Falster en MønFunen en Bornholm.  

Vakantiehuis in Denemarken: Praktische informatie

Normaal gesproken huur je een vakantiehuis in Denemarken voor de periode van een week, met zaterdag als zogenaamde wisseldag. Buiten het hoogseizoen is het mogelijk om een vakantiehuis te huren voor een kortere periode, bijvoorbeeld voor een weekend. Alle vakantiehuizen zijn compleet ingericht en beschikken over keukengerei, kussens en dekens. Wel is het meestal noodzakelijk om eigen bedlinnen mee te nemen.

Vakantiehuis in Denemarken: Tarieven

Voor een modern, ingericht vakantiehuis met douche en  toilet, warm en koud water, koelkast en 2 of 3 slaapkamers die ruimte bieden aan 4 tot 6 personen betaal je ongeveer DKK 3.500 (ongeveer 470 euro) voor een week in het hoogseizoen. De tarieven kunnen een klein beetje per regio verschillen. Een vakantiehuis in een populaire regio en/of met speciale faciliteiten zoals een vaatwasser, wasmachine, open haard, sauna, etc, kost ongeveer DKK 5.000 (ongeveer 670 euro) per week in het hoogseizoen. Ook is er de mogelijkheid om te betalen voor de eindschoonmaak aan het eind van je verblijf, zodat je dit niet zelf nog hoeft te doen wanneer je het vakantiehuis verlaat. Wil je graag beschikken over extra comfort tijdens je vakantie in Denemarken, kies dan voor een luxe vakantiehuis met extra faciliteiten zoals een zwembad, jacuzzi, sateliet-tv, etc. Het tarief voor dit type vakantiehuis begint bij DKK 11.500 (ongeveer 1550 euro) in het hoogseizoen.

In het laagseizoen, zoals de meivakantie liggen de tarieven aanzienlijk lager! 

Vakantie huis in Denemarken: Boeken

Ga je samen op vakantie of juist met het hele gezin? Je vindt in Denemarken voor ieder gezinssamenstelling een ideaal vakantiehuis. Hier kun je meer te weten komen over een vakantie met kinderen of juist een vakantietips voor een méér vakantie in Denemarken samen

Ontdek je favoriete vakantiehuis en boek een heerlijk verblijf op Funen en Bornholm of in Oost-JutlandNoord-JutlandZuid-JutlandWest-JutlandWest-SeelandNoord-SeelandZuid-Seeland en Kopenhagen. De meeste vakantiehuizen zijn privé-eigendom van de Denen, maar je kunt ook een huisje reserveren via een VVV-kantoor in de regio van je keuze. 

Share this page

Overnachten met z'n tweeën

Vakantiehuizen voor met z'n tweeën

Reisaanbieders vakantiehuizen

Overnachten met je gezin

Vakantiehuizen voor met je gezin

Reisaanbieders vakantiehuizen

Vakantie met kinderen in Denemarken

Meivakantie met kinderen? Denemarken!

Eindeloze brede zandstranden, activiteiten voor het hele gezin en tijd voor elkaar. Denemarken is perfect voor een meivakantie met kinderen.

Vier je vakantie in een vakantiehuis in Denemarken!

Veel Denen beschikken over een eigen vakantiehuis, waardoor er in Denemarken wel 40.000 van te vinden zijn. Kies je comfortabel ingerichte vakantiehuis aan zee of midden in de natuur en geniet van een geweldig verblijf.