Verder naar inhoud
Summer houses at the coast of Klitmøller

Vakantiehuizen Denemarken

Foto: Mette Johnsen

Je écht thuisvoelen in Denemarken? Boek een vakantiehuis! Tussen de grazige weilanden in het binnenland of aan zee met uitzicht op krijtrotsen: vanuit jouw eigen drømmehus kan je Deense ontdekkingstocht beginnen.

Vakantiehuizen in Denemarken huren

Er zijn ongeveer 45.000 vakantiehuizen in Denemarken, waarvan de meeste in het bezit zijn van particulieren en verhuurd worden via erkende vakantiehuis aanbieders/reisorganisaties. Waar boek je, je vakantiehuis? De bekendste verhuurbedrijven zijn: Sol og Strand, Belvilla, Dancenter, Novasol, Feriepartner, Esmark, Feline en Købmand Hansen. Goed om te weten: de verschillende vakantiehuis verhuurders kunnen anders dan je in Nederland gewend bent de totaalkosten berekenen. Het is de moeite waard om aanbieders te vergelijken.

Sol og Strand vakantiehuis aan het strand in Denemarken

Foto:Sol og Strand Vakantiehuizen

Wat zijn populaire regio's voor vakantiehuizen in Denemarken?

We kunnen niet kiezen, eigenlijk is heel Denemarken wel ideaal voor een vakantiehuisje (echt!). Je bent overal in de buurt van zee, vrije natuur en gezellige dorpje en stadjes. Verder heeft elke regio zijn eigen charme en bijzonderheden. Ontdek hier de verschillende bestemmingen in Denemarken, verdeeld over drie hoofd regio's: Jutland (6 uurtjes rijden vanuit Nederland), Funen (de Tuin van Denemarken) en Seeland (bereikbaar met de veerboot vanuit Duitsland). 

Familie voor hun Feline Vakantiehuis

Foto:Mette Johnson & Feline Vakantiehuizen

Hoogseizoen en laagseizoen voor vakantiehuizen in Denemarken

Als je de mogelijkheid hebt om buiten het hoogseizoen te reizen, is de kans groter dat jouw droomhuis nog vrij is. Veel vakantiehuizen worden het hele jaar door verhuurd en het is vaak mogelijk om een gunstigere prijs te krijgen als je vóór of na het hoogtepunt van de zomervakantie reist. Het hoogseizoen voor Denemarken valt voor de Denen zelf in juli, waardoor er in augustus meerdere mogelijkheden (en lagere prijzen) kunnen zijn. Ook de meivakantie is een laagseizoen aanrader waarin de prijzen en beschikbaarheid gunstiger kunnen zijn. Hier vind je een overzicht van alle vakantiehuis aanbieders

View over the Summerhouses at Tornby beach, Denmark

Foto:Daniel Brandt Andersen

Handig: de vakantiehuis checklist

 • Aankomst- en vertrektijdIn je reisvouchers is informatie te vinden over de exacte aankomst- en vertrektijd. Handig om na te kijken!
 • Stroom & waterZijn de kosten voor het verbruik van stroom en water in- of exclusief? Slim voor de eindafrekening om dit vooraf te checken. Vergeet niet bij aankomst en vertrek de meterstanden niet te noteren.
 • BorgBij de meeste vakantiehuizen betaal je bij aankomst een borgsom. De hoogte is afhankelijk van de grootte van en de faciliteiten in het huis.
 • SchadeSchade tijdens je verblijf wordt met de borgsom verrekend. Tip: check bij aankomst de inventaris en eventuele schade en geef dat direct aan de verhuurder door.
 • EindschoonmaakBij particuliere vakantiehuizen is de eindschoonmaak vaak exclusief en maak je zelf schoon. Wanneer je een eindschoonmaak bestelt, dan betaal je de kosten meestal ter plaatse.
 • BedlinnenMatrassen, dekbedden en kussens zijn aanwezig. Bedlinnen moet je zelf meenemen of bij de reservering bijboeken. Handig om te checken wat de kosten zijn en hoe je die betaalt: meteen bij de reservering of ter plaatse.
 • Kinderstoel en -bedBij de meeste accommodaties is het boeken van een kinderbedje of -stoel mogelijk. Dat scheelt een hoop gesleep. Handig om dit direct bij je boeking door te geven. Bedlinnen en een dekentje zelf meenemen.
 • Hond meeGaat je huisdier mee op vakantie? Geef dit dan aan bij je reservering. Voor meerdere dieren moet je vooraf toestemming vragen en soms geldt een toeslag voor huisdieren.
 • VerwarmingAlle vakantiehuizen worden elektrisch verwarmd, tenzij anders vermeld. In veel huizen is ook een openhaard of houtkachel aanwezig!
 • InternetIs wifi belangrijk voor je? Check de beschikbaarheid dan even goed. Vaak is de snelheid beperkt en kan de beschikbaarheid niet worden gegarandeerd.
 • ElektriciteitDeense stopcontacten zijn hetzelfde als in Nederland. Een verloopstekker of transformator is niet nodig.
Vakantiehuis van Sol og Strand in Denemarken

Vakantiehuizen aanbiedingen

Foto: Sol og Strand Vakantiehuizen

Meer inspiratie

Bekijk de vakantiehuis aanbiedingen van erkende aanbieders, ontdek alle campings in Denemarken, lees waar je kunt overnachten rondom LEGOLAND of kies uit de fijnste vakantieparken. 

Vader en kind bij Feline vakantiehuis in Denemarken
Vakantiehuis Denemarken aanbiedingen
Family playing at holiday home, North Zealand in Denmark
Vakantieparken in Denemarken
LEGOLAND® Billund
Overnachten rondom LEGOLAND®
Vakantie Denemarken, overzicht campings aan zee | VisitDenmark
Campings in Denemarken

Share your wonders: