A mother and child looking at the water from a summer house on Djurland in East Jutland.

Vakantiehuizen Denemarken

Foto: Jonas Togo

Hier vind je de verschillende vakantiehuis verhuurders en kun je je zoektocht starten naar de mooiste vakantiehuizen in Denemarken. Naast tips voor vakantiehuizen aan zee, de regio's en aanbiedingen vind je hier alle aanbieders door heel Denemarken waar je vakantiehuizen kunt huren.

Vakantiehuizen in Denemarken huren

Er zijn ongeveer 45.000 vakantiehuizen in Denemarken, waarvan de meeste in het bezit zijn van particulieren en verhuurd worden via erkende vakantiehuis aanbieders/reisorganisaties, zoals Dansommer, Novasol, Sol og Strand, DanCenter, Feriepartner, Feline en Købmand Hansen. De vakantiehuizen zijn ingericht en uitgerust met keukengerei, dekbedden en kussens. Het is meestal mogelijk om vooraf handdoeken en beddengoed te reserveren, zodat je deze niet zelf hoeft mee te nemen.

Goed om te weten: de verschillende vakantiehuis verhuurders kunnen anders dan je in Nederland gewend bent de totaalkosten berekenen. Het is daarom de moeite waard om aanbieders te vergelijken.

Direct naar de aanbiedingen van erkende aanbieders

 

View over the ocean from a summerhouse, Sol og Strand

Foto:Sol og Strand

Huur een vakantiehuis aan zee in Denemarken

Met kustlijnen rondom heel Denemarken is een vakantiehuis aan zee mogelijk in vrijwel alle regio's in Denemarken. Sommige vakantiehuizen zijn zelfs heel dichtbij zee en vaak prachtig gelegen bij het strand. Tip: op de pagina's van de eerder genoemde vakantiehuizen aanbieders, zoals NOVASOL, kun je direct zien hoeveel vakantiehuizen aan zee er zijn in Denemarken en waar deze zich bevinden.

Of je nu heerlijk wilt uitwaaien of wilt genieten van een strandvakantie met misschien wel het hele gezin. Door de eindeloze kilometers strand en de lage bevolkingsdichtheid, heb je met een beetje geluk soms het strand even voor jezelf. Ook vakantiehuizen in de buurt van een meer of gezellige stadjes zijn natuurlijk mogelijk.

Wat zijn populaire regio's voor vakantiehuizen in Denemarken?

Als je overweegt om een vakantiehuis te huren in Denemarken zijn er meerdere locaties en regio's die je vast kunt verkennen om te ontdekken wat het beste bij jou, je reisgezelschap en de gewenste reisroute past. In Noord-Jutland zijn vooral de gebieden rondom Skagen, Lønstrup, Løkken en Blokhus geliefde stekjes voor vakantiehuizen. Voor een vakantiehuis aan zee kun je hier, met de zee altijd dichtbij, prachtige vakantiehuizen vinden. Ook in Noord-Seeland (waar veel Denen zelf vakantie vieren) en de regio's rondom Kopenhagen vind je veel vakantiehuizen waaronder opties voor een vakantiehuis aan zee.

Weet jij al waar je heen wilt? Sol og Strand biedt een handig (Nederlandstalig) overzicht voor als je vooral graag op bestemmingen zoekt. En wordt West-Jutland jouw bestemming? Kijk dan voor meer dan 800 vakantiehuisjes aan de Noordzee evenals vakantiewoningen in de natuur bij bijvoorbeeld Nordsee Holidays, die zich speciaal op de Noordzee regio richt. Orienteer je je liever op het vakantiehuis zelf in plaats van de regio? Dan kun je heel prettig vakantiehuizen zoeken op de Nederlandstalige websites van Feline, DanCenter en Feriepartner. Bij deze laatste kun je ook direct via de homepage op vakantiewoningen met een lader voor de elektrische auto of met het electra gebruik inbegrepen zoeken.

Vind jouw vakantiehuis in Denemarken

Duik direct in het aanbod van enkele erkende aanbieders van vakantiehuizen in Denemarken.
Bij diverse aanbieders, zoals Sol og Strand, kun je zelfs een vakantiehuis met je eigen (binnen) zwembad - of sauna bijvoorbeeld - boeken:

Vader en kind bij Feline vakantiehuis in Denemarken

Foto:Mette Johnson & Feline Vakantiehuizen

Hoogseizoen en laagseizoen voor vakantiehuizen in Denemarken

Vakantiehuizen in het algemeen, en vooral een vakantiehuis aan zee, zijn populaire accommodaties in Denemarken. Tijdig reserveren vergroot de kans op jouw droomhuis. Het hoogseizoen valt voor de Denen zelf in juli, waardoor er in augustus meerdere mogelijkheden (en lagere prijzen) kunnen zijn. Ook de meivakantie is een laagseizoen aanrader waarin de prijzen en beschikbaarheid gunstiger kunnen zijn. Evenals de herfstvakantie.

Vind jouw vakantiehuis in Denemarken

Duik direct in het aanbod van erkende aanbieders van vakantiehuizen in Denemarken.

North Jutland Holiday House Hygge

Alle vakantiehuizen aanbieders

Foto: © Niclas Jessen

Plan je reis

Vind jouw Denemarken bestemming, de mooiste bezienswaardigheden, accommodaties en ontdek andere Denemarken inspiratie.

Ervaar The Danish Zen
practical-information
Vind jouw Denemarken bestemming
Das Bild zeigt Bulbjerg, eine Kalksteinklippe und die schöne Natur
Bezienswaardigheden in Denemarken
Amalienborg Palace Copenhagen
Fietsvakantie inspiratie
Fietsvakantie Denemarken? Ontdek deze mooiste fietsroutes
Campings in Denemarken
Campings in Denemarken | Kosten en tips | VisitDenmark
Alle accommodaties in Denemarken
Swimming in the pool at hotel Manon les Suites